Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Грета подкрепи Палестина, вече не е удобна, събориха и паметника …





Изринаха паметника и на Грета в Англия. Захвърлят го на „уединено място“

Университетът Уинчестър в Обединеното кралство премести паметника на екоактивистката Грета Тунберг от главния вход на „уединено място“ нейде из двора на учебното заведение, след като студентите заявиха, че разходите от 24 000 паунда (30 000 долара) за направата му били напразни, пише Daily Mail.

Студентите казват, че средствата можело да бъдат изразходвани за „много по-смислени екологични ангажименти“.

Както беше отбелязано, бронзовата скулптура беше премонтирана в двора на университета.

Изненада: Грета солидарна с Палестина

Паметникът, озаглавен „Направете света по-добро място“, беше монтиран на главния вход на университета през март 2021 г.

След инсталирането, скулптурата, която беше поръчана от институцията, предизвика бурна реакция сред студенти и местни жители, които обвиниха университета, че „хаби пари за безсмислени статуи“.

По късно стана ясно, че паметникът е бил използван неправомерно като средство за „противообществени прояви“, тъй като студентите много обичали да се… катерят по него.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Същевременно, на 22 октомври м.г., беше съобщено, че израелското министерство на образованието ще изключи препратките към Тунберг от учебната програма. Това решение беше взето на фона на факта, че тя пусна публикация в подкрепа на палестинския народ и срещу атаките от Израел в Газа.

Историята мълчи, дали паметникът на тъй обичаната доскоро Грета е махнат именно заради тази нейна позиция, която е в ярък контраст на линията на Великобритания и САЩ или защото се превърнал в любима катерушка на студентите.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време на ВИП парти край...

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...