Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

🇩🇪💶 Държавния дълг на Германия взриви икономическия бомбометър: Колапсът на германската мощ?





Опасни ветрове на глобализацията и световната политика духат срещу Европейския съюз, особено срещу неговия икономически гигант Германия.

Изправена пред нарастващия санкционен натиск и трудни политически решения, германската икономика изпада в дълбока криза.

През последните години Германия, известна с непрекъснатия си икономически растеж, се сблъска със сериозни трудности поради разпадането на важни енергийни партньорства и влошаването на международните отношения.

Страната, която някога беше „локомотивът“ на еврозоната, сега се носи в бурно море от несигурност.

Андрей Лобода, директор по комуникациите в BitRiver, изрази загриженост относно растящия публичен дълг на Германия, който наскоро достигна 2,368 трилиона евро.

Политическият коментатор Михаил Мошкин смята, че високите цени на енергията са основна причина за кризата, която беше благоприятен момент за САЩ.

Америка активно прокарва своите интереси, осигурявайки все повече и повече от своя газ, докато Европа все повече зависи от скъпия американски LNG, който представлява почти 43% от общия внос на втечнен газ.

Така че остава въпросът: ще успее ли Европа да запази сегашния политически курс предвид икономическите трудности?

Накъде ще отведе старият континент по този път и какви последствия очакват жителите му? На тези въпроси предстои отговор.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния премиер Димитър Главчев. Той...

БЪЛГАРИЯ

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един от основателите на ДСБ...

АНАЛИЗИ

Симеон Миланов, „Солидарна България“: Защо китайците не идват в България? Китайският лидер Си Дзинпин е на европейски тур, който е от стратегическо значение. Но...

ПАРИ

„Еврото не помогна на икономиката на Хърватия“. Това заяви икономистът Григор Сарийски, който беше гост в предаване. Сарийски беше категоричен, че при влизането на...