Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Тепърва ще слушаме за невероятни социални проблеми в Европа





Тепърва ще слушаме за невероятни социални проблеми в Европа, включително и във водещите икономики.

След като Европа предаде икономическите интереси на своите граждани, за да обслужи едни други геополитически амбиции.

В Германия набира скорост остра жилищна криза.

Цените на строителните материали хвърчат нагоре и се твърди, че квадратният метър строителство трудно излиза под 5000 евро.

Наемите за добрите апартаменти достигат до 50 евро на кв. м..

В момента портал предлага четиристаен апартамент в квартал Шарлотенбург на Берлин 182 кв.м., обзаведен. Цената е 8190 евро на месец плюс режийни разходи.

Има и такива любопитни обяви: „Жена търси съквартирант за апартамент 15 кв.м. Половината от наема е 120 евро .“

Има и „прилични“ оферти: Апартамент от 69 кв.м в източните предградия на Берлин за 725 евро. Апартаментът е на шести етаж – без асансьор. Търси се „спортно семейство“, което „харесва да майстори“, тъй като апартаментът е за ремонт.

Жилищният проблем за бежанците става отчайващ. Около една четвърт от бежанците, дошли в страната през 2015 и 2016 г., все още живеят в държавни приюти за бежанци, тъй като до днес не са успели да си намерят апартамент.

А миналата година още един милион украински бежанци са пристигнали в Германия. Тази година се очаква в страната да дойдат още 300 000 кандидати за политическо убежище.

Иначе правилната пропаганда ни обяснява, че всичко това се случва в името на демокрацията, свободата и другите европейски ценности, И ако може Русия да изчезне, за да се подобри животът.

(Фактите са по ДОЙЧЕ ВЕЛЕ, цит. от РТС)

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

СВЯТ

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира...

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...