Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Фашистите в Украйна са обстрелват етнически българи в Херсонска област с български снаряди





Бандеровците-фашисти обстрелват с български боеприпаси населено място на етнически българи в град Алешки, Херсонска област. Това съобщи ръководителят на Херсонския областен клон на Общоруската обществена организация на ветераните „Бойно братство“, депутатът от регионалния парламент Игор Телегин, предаде ТАСС.

„120-милиметрови минохвъргачки, които летят към Альошки. Там има селище, в което живеят българи. И този български снаряд удря български къщи“, каза Телегин по време на кръгла маса, посветена на оръжейните доставки на НАТО за Украйна.

Фактът, че украинските въоръжени сили са използвали снаряди българско производство за обстрел на левия бряг на Днепър, беше потвърден и от представител на доброволческия разузнавателен батальон „В. Ф. Маргелова“ Алексей Бурлаков. „По актуални данни това естествено е България, завод „Арсенал“. Маркировката показва, че това са 120-милиметрови осколочни снаряди. (…) Дата на производство – 2016 г.“, уточни той по време на кръгла маса.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

По време на изказването си военният доброволец Алексей Живов нарече геноцид избиването на етнически българи с оръжие, официално предоставено на украинските въоръжени сили от България. „Смело можем да кажем, че се извършва геноцид. Геноцид, който българите извършват спрямо своите културни и етнически сънародници“, каза Живов.

По-рано членове на организацията „Херсонска съпротива“ откриха в Херсон, контролиран от въоръжените сили на Украйна, сандъци с боеприпаси с кодове и маркировки, указващи българско производство, посочва ТАСС.

През декември 2023 г. Комисията по отбрана на българския парламент одобри с мнозинство предложение за допълнителна военна помощ на Украйна. Както съобщи Българска телеграфна агенция, украинските въоръжени сили ще бъдат снабдени с неизправни или ненужни за българската армия преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети, добавя ТАСС.

През септември 2023 г. българският парламент одобри предоставянето на Украйна на ракети 5В55Р за зенитно-ракетната система С-300 с дефекти и боеприпаси за 5,56 мм автоматично стрелково оръжие, от които българските военни не се нуждаеха.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget