Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

НАТО искаше да унищожи Сърбия през 1999-а, но унищожи международното право





Бомбардировките на НАТО срещу Югославия събудиха целия свят. Това беше върхът на еднополюсния свят. Той показа как би изглеждал светът, ако само една сила – САЩ, решава за целия свят. Това беше ясен сигнал към Русия, Китай и всички свободни страни какво ги очаква. Че те са следващите. Бяхме малки – подготвяхме се и тествахме какво може да се случи по-късно.

В този момент западните държави не трябваше да обясняват нищо на никого, не трябваше да се оправдават пред никого. Сърбия оцеля само благодарение на упоритата съпротива на нашата армия и народ. Нямахме друг избор, освен да се изправим срещу НАТО, неговото голямо и ужасно престъпление, неговата огромна несправедливост, неговата невероятна нужда да унищожи един малък, но свободолюбив народ.

Може би Бог ще прости на НАТО, може би ще прости на тези, които убиха нашите деца, но ние сърбите няма да забравим и няма да простим.

НАТО все още вярва, че бомбардировките са били оправдани и че всяко извършено от тях убийство е било в услуга на Сърбия и е донесло “демокрация”. Понякога по политически причини изразяват съжаление, но само заради, както казват, цивилни жертви. Но не, това не ни е достатъчно. Кой има право да убива сръбски военен и сръбски полицай на сръбска земя?

Бомбардировките на НАТО станаха последното голямо, последно ненаказано престъпление на 20-ти век, за което никой никога няма да понесе отговорност. НАТО измами света, както преди това измами СССР, че няма да се разширява на изток. Как впоследствие измами Русия, че ще спази Минските споразумения. И тогава излъга целия свят, че сърбите са престъпници, които извършват геноцид в Косово. НАТО излъга, че Саддам Хюсеин има оръжия за масово унищожение, че Муамар Кадафи иска да атакува останалата част от планетата и че мирът ще бъде донесен в Афганистан. В същото време, докато НАТО лъжеше света, ние знаехме истината.

Истината е, че НАТО искаше да унищожи Сърбия, но, всъщност, унищожи международното право. Сърбия оцеля, но международното право – не. Духът от бутилката беше пуснат. Никой никога няма да може да спре промените на границите.

Автор: Александър Вулин, бивш министър на отбраната и бивш министър на вътрешните работи на Сърбия. Превод: Владислав Наков

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти...

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget