Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Войници на НАТО са вече в Украйна





„Ел Паис“: Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише испанският вестник „Ел Паис“. Според изданието те контролират оръжията, предоставяни на Украйна, провеждат разузнавателни операции и обучение на украинските военни.

Наскоро френският президент Еманюел Макрон, говорейки за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, не само откри дебат по съответната тема, но думите му послужиха и като косвено потвърждение, че военнослужещите на страните от НАТО не участват в бойни операции в Украйна, но вече се намират на нейна територия.

Това обаче отдавна е ясно. Западното военно оборудване, прехвърлено в Украйна, особено системата за противовъздушна отбрана Patriot, не може да се поддържа от украински военен персонал, който няма адекватен опит. Вероятно те са обслужвани от представители на армиите на страните от НАТО, които досега са разполагали с такива системи.

По-рано полският външен министър Радослав Сикорски направи забележително изявление. Той подчерта, че няколко държави-членки на Северноатлантическия алианс вече са изпратили свои военни в Украйна. Вероятно е имал предвид и самата Полша. От известно време се съобщава за наличието на голям брой полски „наемници“ в Украйна. Малко вероятно е сред тези „наемници“ да няма войници от редовната полска армия. Според Сикорски с нападението над Украйна Русия е показала, че е цивилизационно неспособна да приеме западните ценности и не може да съжителства мирно със съседите си.

И чешкият президент Петър Павел отбеляза, че войниците на Атлантическия алианс присъстват в Украйна повече от десетилетие, но не в бойни части, а като армейски инструктори.

„Не бива да се забравя, че след анексирането на Крим и окупирането на част от Донбас, което всъщност беше агресия, макар и в много по-малък мащаб от днешния, на украинска територия имаше тренировъчна мисия на НАТО, която по едно време включваше повече от 15 държави и наброяваше около 1000 души“, обясни той.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget