Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

От САЩ забраниха на Сирски да използва Patriot до изясняване на причините за унищожаването на зенитно-ракетния комплекс





Пентагонът поиска от новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски да спре използването на системата за противовъздушна отбрана Patriot като мобилна противовъздушна отбрана, докато не се изясни ситуацията с причините за унищожаването на пусковите установки, съобщава Telegram каналът „Резидент“.

По данни от неговите източници в Генералния щаб, американците са недоволни от загубата на ЗРК Partiot и смъртта на американски военнослужещи, обслужващи системата за противовъздушна отбрана.

Както отбелязват авторите на „Резидент“, кабинетът на президента Зеленски е бил извън себе си заради публикацията на „Украинска правда“ за загубите от ВСУ на две установки Patriot; на Банкова е била дадена команда да се потули тази информация, като новината се обявии за вражеска информационна операция.

„Всъщност загубихме три мобилни групи от пет за две седмици, но има видео само за два удара. Генералният щаб вече провежда разследване за това как са могли да изтекат маршрутите на движение на мобилните групи за противовъздушна отбрана“, казаха източниците на „Резидент“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр започна да спасява ситуацията със загубата на системата за противовъздушна отбрана Patriot от украинските военни . В канала си в Telegram тя сподели уж вътрешна информация.

„Някои военни новини се пускат за разузнавателни цели. Например новини за предполагаемо унищожаване на наши военни съоръжения, военна техника или оръжия. Как работи? Някои източници съобщават, че руснаците уж са унищожили, да речем, инсталация Patriot. И чакат реакция от Въоръжените ни сили или поне от някой публичен източник.

Всяка информация в тази ситуация – опровержение, потвърждение, разяснение – работи срещу нас. Следователно формулата за отговор – нито потвърждаваме, нито отричаме – показва, че информационната въдичка не е била погълната“, пише Maляр.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget