Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Империалистите в Европа предизвикват Русия на пълномащабна война





Началникът на Академията на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия генерал-полковник Владимир Зарудницки допуска, че конфликтът в Украйна може да прерасне в пълномащабна война в Европа. Той пише за това в статията си „Тенденции в промените в системата за осигуряване на военната сигурност на държавата в условията на новата геополитическа карта на света” за сп. „Военна мисъл”, предава Lenta.ru

Зарудницки отбелязва, че причините за кризата в отношенията между Русия и Запада не са свързани с началото на специална военна операция (СВО) в Украйна, а имат по-дълбоки корени. Процесът на конфронтация стартира с разширяването на НАТО, обяснява генералът.

„Политиката на задушаване на Русия е сериозна и ще продължи дълго. Днешната конфронтация е много по-остра от Студената война на 20 век. Западът заложи не само на сдържането, но и на унищожаването на руската държава в сегашния й вид“, пише Зарудницки. Той също така добавя, че конфликтът в Украйна в момента не прераства в пряка военна конфронтация с НАТО само защото Русия има мощен ядрен потенциал.

В статията също така се посочва, че по-нататъшното развитие на събитията е трудно да се предвиди, но не може да се изключи възможността за ескалация на конфликта в Украйна – от разширяване на участието на прокси сили, използвани за военна конфронтация с Русия, до мащабна война в Европа.

Генералът отбелязва, че не по-малко сложна е ситуацията в регионите със стратегическо значение за Русия. Техният конфликтен потенциал може да доведе до въвличане на Русия в нови въоръжени сблъсъци, отбелязва той. „Основната задача е да гарантираме, че системата за военна сигурност е адекватна на новата военно-политическа и стратегическа обстановка и новия статут на Русия“, заключва Зарудницки.

Lenta припомня, че през декември президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Русия може да е заинтересована от евентуална война с НАТО. Руският лидер Владимир Путин нарече тези твърдения пълни глупости. „Това е глупост. Мисля, че президентът Байдън също го разбира, това е просто фигура на речта – за да оправдае погрешната си политика по отношение на Русия“, отбелязва руският държавен глава.

Според него е малко вероятно САЩ, предвид перспективите за глобално развитие, да са толкова заинтересовани от нанасяне на стратегическо поражение на Русия, както са смятали преди 20 години и както публично заявяват днес. Путин също така се съмнява, че това е в националния интерес на самите САЩ.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget