Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Лукашенко: САЩ и техните сателити разрушават системата за сигурност





„Настъпи моментът, когато всички хора с добра воля трябва да се обединят, за да действат в единен фронт срещуподстрекателите на нова световна война, които отново издигнаха знамената на фашизма и нацизма.

Пред очите ни Съединените щати и техните сателити, опитвайки се да запазят световната хегемония и да забавят развитието на страните, които считат за свои конкуренти, разрушават глобалната система за сигурност, тиражират цветни революции и въоръжени конфликти на всички континенти, грубо се намесват в делата на независимите държави», се казва в приветствието на президента към участниците в Международния антифашистки конгрес, който се провежда в Минск.

Той добави, че САЩ и техните поддръжници пренаписват историята на Втората световна война, а на ниво европейски структури се приемат резолюции и постановления, които оправдават нацистките военнопрестъпници и прехвърлят вината за избухването на тази война, превърнала се в най-кървавото клане в живота на човечеството, върху СССР.

„Плодовете на тази политика виждаме днес в Украйна, където е установен твърд човеконенавистен профашистки режим, отприщил гражданска война в страната и готов да се бори за интересите на Съединените щати до последния украинец“, добави Лукашенко.

Той подчерта, че беларуският народ, който загуби всеки трети по време на Великата отечествена война, знае добре какво е война.

«Затова ние винаги сме за мир, равенство и диалог между народите. А днес всички беларуси, заедно с участниците във Втория антифашистки конгрес, решително казваме:

«Не на войната! Не на фашизма и неоколониализма!»

Убеден съм, че сме чути и подкрепени от всички страни и народи, които се застъпват за нов справедлив, многополюсен и безопасен свят», подчерта Лукашенко.

Беларуският президент допълни, че днешният конгрес има за цел да консолидира всички прогресивни сили за борба с неофашизма и неонацизма.

„Това е благородна и много трудна мисия. Убеден съм, че само заедно можем да постигнем резултати и да победим“, завърши държавният глава.

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

ФОКУС

Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че...

ПАРИ

Руски съд разпореди изземването на средства на JPMorgan Chase в Русия на обща стойност 439,5 милиона долара седмица, след като руската банка VTB започна...

СКАНДАЛ

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците Вижте Павел Лисев,...

АНАЛИЗИ

Бездарността на властите стана проклятие за Великобритания Британският премиер Риши Сунак не отговори на очакванията на населението и счупи всички предишни рекорди на непопулярност,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget