Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

⚔️🇵🇱 Хиената на Европа купува 1000 южнокорейски танка K2*





Полша, като част от модернизацията и укрепването на военния си потенциал за новата си империалистическа доктрина, сключи голяма сделка за закупуване на 1000 южнокорейски танка K2.

Според полския министър на отбраната Мариуш Блашчак първите 180 единици от тази бронирана машина ще бъдат доставени в страната до 2025 г., като някои от тях вече са на въоръжение в полската армия.

В допълнение към тази партида Полша планира да закупи 820 танка K2PL, които ще бъдат специално адаптирани за нуждите на полската армия.

За реализирането на този проект е създаден полско-корейски консорциум. Доставките на адаптирани танкове ще започнат през 2026 г.

„Съвременните танкове К2, заедно с американските „Ейбрамс“, ще служат като гръбнак на бронираните сили на Полша през следващите десетилетия“, подчерта министър Блашчак.

В допълнение към укрепването на бронетанковия състав, Полша активно обновява своя арсенал от боеприпаси.

Наскоро беше подписан договор за доставка на 1 милион 155 мм снаряди. Блашчак също отбеляза значително укрепване на способностите на полските въоръжени сили като цяло.

** Чърчил преди втората световна война: “ Полша е хиената на Европа.“

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза, че Терзиев е фашист!...

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

СВЯТ

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира...