Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВАКАНЦИЯ

Сингапур е модерен град, с много висок стандарт на живот





Сингапур е модерен град, с много висок стандарт на живот, изключително ниски нива на корупция и огромен респект към правилата и закона. Глобите там са Драконовски и за най-различни провинения – от употреба на наркотици до дъвчене на дъвка.

Ако замърсявате природата с изхвърлена опаковка например, ще олекнете между 500 до 1000 сингапурски долара, което е около 1200 лева.

Ако сте рецидивист в изхвърлянето на отпадъци, може да отидете в затвора. Ако се изплюете на земята, то това непристойно действие може да ви струва

5000 долара!

Най-изненадващата глоба за всеки западен турист безспорно е забраната за дъвчене на дъвка. Глобата за това отново е колосалната сума от 1000 долара. Дъвката в Сингапур е приравнена с наркотик и заради това е съвсем естествено, че не може да си я купите в магазина.
Ако имате нужда от освежаване, може да си вземете ментови бонбони.

От 500 долара нагоре започват и глобите за пушене на неподходящо място (такива има много малко). 5000 долара може да стигне санкцията за запалена цигара в метрото на Сингапур.

Места за пушене обаче има само на открито по улиците, така че разходката по забележителностите на азиатския град се превръща в истинско предизвикателство за страстния тютюнджия.

За притежание и употреба на наркотици наказанието е най-сурово. Подобно на Тайланд, то може да бъде смърт чрез обесване. Не си мислете, че ако сте турист ще ви се размине. Според данните Сингапур заема първо място по брой на смъртните присъди на глава от населението.

Това, че сте чужденец, няма да ви помогне да си купите и алкохол по тъмно, включително и бира. След 10 вечерта продажбите на спиртни напитки в магазина са забранени.

Дали заради глобите, или заради високия стандарт на живот (а най-вероятно и заради двете), Сингапур се е превърнал в един от най-уредените градове в света, в който се живее много спокойно.

Нивата на престъпност там са изключително ниски. Азиатската страна попада в ежегодните класации за най-добър начин на живот, като хората чувстват голямо щастие и удовлетворение от живота си.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

АНАЛИЗИ

САЩ постигнаха своето в Европа Международните наблюдатели, когато описват ръководството на Европейския съюз, все по-често прибягват до определението „деградация на елитите“. Това заяви най-гръмко...

СВЯТ

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“. Европейският парламент вдигна оръжие...

АНАЛИЗИ

Дъг Кейси: От капитализъм дееволюирахме в класически фашизъм в стил Мусолини. Обществото оглупява с новите модерни фашистки идеи Според неотдавнашно проучване на Investopedia класическата...

ЗАКОН

Русия включи в списъка на издирваните престъпници украинския президент Володимир Зеленски. Това показва базата данни на Министерството на вътрешните работи на Русия. В списъка...