Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

TV

Новият президент анархист разбуни света със странностите си





Досега никой не беше правил като президента на Аржентина след церемонията по встъпване в длъжност

Президентът на Аржентина Хавиер Милей неочаквано изпълни откъс от песен на рок групата La Renga пред тълпа от привърженици, събрала се за церемонията по встъпването му в длъжност, съобщава вестник La Nacion.

По данни на изданието след инаугарацията, която се състоя на 10 декември в сградата на Конгреса на страната, Милей изпълнил… своя версия на песента Panic Show на La Renga от балкона на президентския дворец, под който се събраха стотици хора.

След като преработи текста по свой начин, Милей обеща да „погълне“ политическата „каста“ на Аржентина. Привържениците подехли водната песента на новия държавен глава и пяли с него. Отбелязва се, че по време на предизборната кампания политикът често изпълнявал тази песен.

Милей бе избран за президент на втория тур на изборите на 19 ноември. В него той победи министъра на икономиката Серджо Маса.

Милей, икономист по образование, се застъпва за минимална намеса на правителството в живота на гражданите, смята за необходимо премахването на Централната банка за борба с инфлацията, обещава приватизация на държавни компании и не изключва преминаването към щатския долар.

 

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: „Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!“ За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...

БАНКЕРЪ

Една от най-големите банки в Австралия, Macquarie Bank, която има активи на стойност 267 милиарда долара, информира клиентите си, че ще премахне напълно парите...

АКТУАЛНО

Руската армия продължава настъплението си в района на Харков. Вражеското командване полага неистови усилия да стабилизира ситуацията, но има голяма вероятност „лекът“ да бъде...