Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Костадинов: Козяк нареди вече кабинета





Костадин Костадинов: Има решение в американското посолство за създаване на кабинет

Няма контакти между ГЕРБ и „Възраждане“ – това коментира в „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него има решение в американското посолство за създаване на кабинет с участието на ГЕРБ, ПП, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. Той акцентира, че важните теми за българите в момента са цените на ток, газ, храни, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му конфликтът ще се разгори още.

„Възраждане“ ще работи за запазване на българския лев, като за целта ще настояват за референдум по темата. Костадин Костадинов каза, че имат амбицията да преосноват и да управляват България.

Той коментира, че дори посланиците на Русия и на Беларус да бъдат поканени, те няма да присъстват на откриването на 48-ото Народно събрание. По думите му вече седмица се занимава обществото с тази тема, като това е „тотална инфантилизация и дебилизация на българската политика“.

“На този фон държавата умира“, каза Костадинов и даде пример с демографската криза – намаляващото и застаряващ. Бюджетът на държавата се пука по шевовете, каза още лидерът на „Възраждане“.

Огромна част от обществото реагира така – отдавна трябваше да се направи това. Това коментира Костадинов по повод това, че на пресконференция след изборите заяви, че не желае да говори пред журналисти от „Дневник“, „Капитал“, КлубZ, Медиапул и др.

По думите му при следваща възможност ще призове отново журналистите от тези медии да напуснат, защото няма как да стоят на една маса с хора, които по думите му прокарват чужди интереси. На призив на водещия Георги Любенов да се извини, Костадинов отказа да го направи и допълни, че приема тези медии като свои опоненти от американското посолство.

Костадинов оповести, че фондацията, която създава, ежегодно ще раздава награди за продажна журналистика.

Ние казахме, че това не са медии, те не са ви колеги, вие давате право на различни гледни точки, преди мен беше човек (Асен Агов, б.р) с други позиции. При медиите на американското посолство няма друга гледна точка, това са агенти за чуждестранно влияние. И на следваща пресконференция пак ще ги призова да я напуснат, защото са американски говорители. Вие правите истинска журналистика, БНТ е истинска медия, обърна се Костадинов към водещия Георги Любенов. Нито искам да ги цензурирам тези медии, нито искам да ги забранявам. В САЩ има закон за чуждестранните агенти. Ние сме готови с този закон и ще го внесем в новия парламент. Представителите на тези американски медии не са журналисти, а мои опоненти от посолството на САЩ. Защо да е лошо да се гонят американски журналисти, а е добро да се забраняват руски телевизии и канали у нас, попита Костане нов и отрече партия „Възраждане“ да получава пари от Кремъл.

Източник: БНТ







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue Zurcher Zeitung. Авторитетното издание...

БЪЛГАРИЯ

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза, че Терзиев е фашист!...

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...