Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СЕНЗАЦИЯ

Инфаркт уби Пепи Еврото





Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от Интерпол

Петьо Петров, известен като Петьо Еврото е починал от масиран инфаркт в Дубай. Това е станало преди няколко седмици, но прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация. Преди около месец съобщихме, че Еврото е получил тежък инфаркт и се бори за живота си. Явно междувременно той се е споминал.

Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от Интерпол, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема „Осемте джуджета“, сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян – именно Петьо Петров – Еврото. АКФ отправиха публично питане до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, като настояха да се изясни дали прекратяването на международното издирване на Пепи Еврото „отговаря на истината“ и защо няма никакъв напредък по проверката за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт. Това ли е мотивът в конкретния случай?

Според запознати, Петьо Петров е живял в Обединените арабски емирства със сина си, след като напусна спешно и тайно България, когато започнаха разкритията за неговата роля в корупционната схема „Осемте джуджета“. Предполага се също, че с него е била и близка роднина на доскорошната му съпруга Любена Павлова.

Предполага се също, че детето е превозено от българско летище край морето в Турция, а оттам – в Дубай.

Прокурор, работил по едно от делата по аферата „Осемте джуджета“, вече е обвиняем за длъжностно престъпление, съобщиха от държавното обвинение. Става въпрос за Дилян Деянов от закритата вече Специализирана прокуратура. Той е заподозрян за това, че на 18 февруари 2020 г. е „върнал иззети веществени доказателства, представляващи златни монети, на лице, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона“.

Нови обвинения са повдигнати на бившия ръководител на столичното следствие и основен персонаж от аферата „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото, както и на бившата му жена Любена Павлова.

Със смъртта на Петьо Еврото разследването срещу него и повдигнатите обвинения падат – ако прокуратурата потвърди кончината на бившия следовател, считан за един от организаторите на корупционна мрежа, в която са участвали висши прокурори, охранители и служители на МВР.

Очаквайте подробности

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

ВОЙНА

US военното разузнаване: При война с Китай американската армия ще победи Американските военни имат повече боен опит от своите китайски колеги, смятат във Вашингтон...

ВОЙНА

“Там имаше френски наемници”: Взривиха хотел в Днепропетровск, за което мълчат сводките Болезнено ужилване за Макрон Стана известно къде се окопават ВСУ след падането...

ВОЙНА

Господарите на кръвожадния клоун: Харков да бъде разрушен? Зеленски да създаде жив щит от цивилните. Невиждана жестокост от страна на запада в Украйна, докарват...

СВЯТ

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget