Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Изплува истината за апетита на нищожеството за постове. Селянката чака нареждания от явката и на Козяк





  • Изплува истината за апетита на Денков за постове, взривил сглобката! Ники не искал само да пътува
  • Абсурдни искания за постове и властови позиции поставяли непрекъснато от ПП-ДБ по време на преговорите с ГЕРБ-СДС за общо управление.

Апетитите на Николай Денков за власт стигнали до там, че в един момент химикът поискал да стане вицепремиер на силовите министерства – МВР и МО – лишен от всякаква самопреценка за себе си става или не за този пост, подготвен ли е или не.

Още в началото сглобката беше взривена именно от желанието на „Ники да пътува по света“ като стане външен министър вместо Мария Габрел, и даже обяви мотивите за това – „ПП да има излаз“ по света, без изобщо да осъзнава какво изрича. Това беше повече от скандално – да се употребява Външно министерство за партийни цели, никой не си го е и помислял досега, камо ли да го направи. Но за „Промяната“, всеки ден се убеждаваме, няма обществени принципи в стремежа им за овладяване на властовото пространство в държавата, с цел обслужване на лични интереси. И тук арогантността и извиването на ръце са обикновен техен прийом в преговорите с каквито и да е партньори.

След категоричния отказ на Габриел да сдаде МВнР, от ПП измислили на изтъкания от неподплатена амбиция Николай Денков една съвършено куха позиция – вицепремиер по европейските въпроси, като в политическото си невежество дори стигнали до глупостта да направят за Ники ново дублетно „външно“ министерство по европейските въпроси.

Видя се, че и това е нефелност … и тогава на масата на преговорите Николай Денков си поискал чистосърдечно едва ли не цялата власт – вицепремиер на силовите министерства – МВР и МО.

Към това се прибавило настойчивото искане на Христо Иванов да смени Калин Стоянов като вътрешен министър и на негово място да сложи Ивелина Дундакова. Защото, както се твъrди в оня запис на сбирката на ПП, „изборите трябва да ги правим с наше МВР“.

Това буквално преляло чашата на търпението на Борисов, който твърде дълго и с цената на надигащи се сериозни брожения в партията отстъпваше пред ПП-ДБ в името на това да се постигне консенсус. Е, видя се, че с тези хора разбирателство не може да има!

Всички се питахме защо Тагарев е ябълката на раздора, след като ефектът на неговото министерстване е почти нулев, а евроатлантическите партньори ни се подиграват, че половин година не можем да изпратим 2500 ръкавици и стотина БТР-и за Украйна.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Оказало се, че ПП държали военният министър Тодор Тагарев на всяка цена да остане в кабинета, защото той бил „звездата“ за техния електорат и ако допуснели да се разделят с него, щели да загубят 10% от гласоподавателите си!?!

На политически език това означава, че ПП безпардонно използват още едно по закон деполитизирано министерство за партийните си цели. Същото, както и с Външно.

Абсурдността в щенията на ПП стигнала до там, че Кирил Петков и Христо Иванов директно поискали от Мария Габриел да свали доверието си от главния прокурор.

Това кореспондирало с напъните на Христо Иванов едва ли не „сега и веднага да бъде свален главния прокурор“ и на негово място да бъде сложен настоящия съдия в Съда в Страсбург Йонко Грозев – лобист на Истанбулската конвенция и защитник на забранената „ОМО Илинден“, чието име през 2019 година бе замесено в огромен международен скандал, разкриващ конфликт на интереси, свързани с близостта на Йонко Грозев с фондацията на Джордж Сорос – „Отворено общество“.

Снощи Николай Денков излезе в тв праймтайма и започна да се моли на Борисов ротацията на стане така, както била договорена преди 9 месеца. Моли се с глас на отчаянието и с вид на човек, който вече е разбрал, че е загубил всичко.

И нито дума за апетитите за власт, за непрекъснатите щения за постове и властови позиции, за превратното разбирана на политиката като средство за себеуреждане.

Това безскрупулно поведение, насочено само към власт и пари, не е възможно да бъде търпяно от който и да е политически лидер, който има себеуважение и който държи на достойнството на своята партия.

„Промяната“ е политическият бурен на българската обществена нива, класическа схема на измамници, натресена ни от президента Радев, и дълго време дундуркана от Посолството. Но вече и Посолството се отрече от тях.

Да, правителство трябваше да има, но на споделената отговорност. А не да се мачка и унижава партньорът. Неможенето, празноговоренето и арогантността нямат място в този процес.

Защото накрая всяка измама, дори и в политиката, лъсва и трябва да й бъде сложен край!

И тук е редно да си припомним думите на Асен Василев в онзи дълъг 4-часов запис на „откровенията“ в ПП, когато той казва: „Правим, каквото правим, докато дойде време за ротация. Няма да допуснем Мария Габриел да стане премиер…“

Това бяха истинските им намерения – разрушаването на политическото пространство и взривяването на обществото.

Е, направиха го! Мария Гарбиел не стана премиер. Даже я унижиха като човек и политик.

И хвърлиха страната в нови избори. Заедно с отговорността за всички тежки последици от това за страната.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget