Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

„Възраждане“ внесе законопроект за излизане на България от НАТО





Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството на Народното събрание от „Възраждане“. Предложеният закон отменя Закона за ратифициране на Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон, приет от 39-ото Народно събрание на 18 март тази година.

„Продължаващото членство на България в НАТО е не само вредно за отбраната и въоръжаването ни, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България“, посочват от „Възраждане“ в мотивите към законопроекта.

„Действията на НАТО изцяло противоречат на целите, посочени в чл.1 на Договора, където четем:

„Страните по Договора се задължават в съответствие с устава на Организацията на обединените нации да уреждат всеки международен спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по начин, който да не застрашава международния мир, сигурност и справедливост, и да се въздържат в международните си отношения от заплаха със сила или употреба на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на Организацията на обединените нации“.

Поглед назад показва, че НАТО полага усилия да „разреши“ такива международни спорове по всякакъв друг, но не и по мирен път и с мирни средства“, посочват от партията.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

От „Възраждане“ предлагат още НС да гласува изпращане на хуманитарна помощ за Ивицата Газа. Проектът на решение за предприемане на мерки във връзка с хуманитарната криза, вследствие на конфликта в ивицата Газа на основание чл. 86 от Конституцията на Република България, беше внесен от народния представител Даниел Проданов.

Решението дава мандат на Министерския съвет на Република България да обсъди и приложи пакет от мерки и действия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget