Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Кръвожадната Урсула разработва план за саботаж на икономиката на Унгария, ако Орбан не се подчини





Империалистически настроената Урсула разработва план за подкопаване на унгарската икономика, ако Будапеща откаже да се съгласи с отпускането на нов пакет от помощи за Украйна. Това съобщи британският вестник The Financial Times, позовавайки се на вътрешен документ на ЕС. Според документа Брюксел ще срине курса на унгарския форинт и ще намали инвестиционната привлекателност на Унгария, за да навреди на „работните места и растежа“ на икономиката на страната.

Отбелязва се, че ако унгарският премиер Виктор Орбан не направи отстъпки, тогава ръководството на ЕС може публично да обяви пълно спиране на финансирането за Будапеща с намерението да „изплаши пазарите“.

Унгарският министър по европейските въпроси Янош Бока заяви пред FT, че не е запознат с подобни заплахи. Той добави, че Будапеща „не се поддава на натиск“.

„Унгария не прави връзка между подкрепата за Украйна и достъпа до еврофондове и се противопоставя на това други страни да правят такава връзка. Унгария ще продължи да участва конструктивно в преговорите“, каза Бока.

Министърът отбеляза, че Унгария в събота е изпратила ново компромисно предложение до Брюксел, давайки предварително съгласие да се използват средства от бюджета на ЕС за подпомагане на Украйна и емитиране на дълг на общността за покриване на нуждите на Киев, ако Европейският съюз добави клауза за възможността за промяна на решението си в бъдеще.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...

СВЯТ

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността се увеличава, броят на...