Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Америка организира в Европа пълна политическа бутафория





Интелигентните и мислещи хора се маргинализират и отстраняват съвсем съзнателно от обществения дебат и смисъл, заместват се от палячовци в европейския политически елит и изкуствени псевдоинтелектуални мрежи, финансирани за пропаганда на неолибералния модел, свързан с безразсъдното разграждане на националната тъкан в европейските държави и унищожаване на европейския цивилизационен код.

Всеки разумен човек бива остракиран, обявяван за агентура, враг на атлантическата идея и западния свят и пр.

Прилагам линк в коментарите тук към едно смислено интервю с френския антрополог и политически автор и мислител Еманюел Тод в YouTube канала на сайта Élucid.

Няма да вадя акценти, струва си интервюто да се прочете цялото. Ситуацията в Европа става все по-тъжна, а подходът на САЩ към управление и употреба на европейските елити в посока на самоубийствени решения е вече брутално неприкрит.

Германия предаде Европа, не можа да я превърне в геополитически субект, в самостоятелен играч.

Унищожаването на съюза започна с мигрантския натиск, с показното извеждане на клетки на „радикалния ислям“, които, ако си спомняте, преди да дойде Тръмп на власт ни будеха всяка сутрин с поредния терористичен акт най-честно във Франция, но и другаде.

Има ли смисъл да питаме, кое кара радикалните ислямисти да се взривяват в определени периоди, а в други периоди да отсъстват?!

Терорът се въвежда, той се финансира и управлява, не се случва от случайно напушили се единици.

Унищожаването на ЕС си кореспондира с непозволяването на Европа да се обозначи и еманципира военно и пр., с извличането и прекъсването на всички икономически предпоставки за благоденстващото развитие на Европа, със заграбването на пазарите на европейския военно-промишлен комплекс и разгромяването на енергийния сектор, с отглеждането на класическа политическа агентура във висшия апарат на съюза, с овладяване на медиите за лансиране на доктрината на войнстващия неолиберализъм-глобализъм и разполагане на политически кукли-инструменти в националните правителства, с организирането на пълна политическа бутафория.

До войната в Украйна САЩ деструктурираха нарастването на Германия и клатеха устойчивостта на ЕС, тъй като предвиждаха и искаха да предотвратят симбиозата ЕС- руски ресурси, която все повече се сплиташе и наедряваше.

Русия също никога не е имала интерес от силен ЕС, който би могъл да придобие и самостоятелна военна мощ или да бъде просто плацдарм на американската мощ.

Русия навлезе в икономиките на европейските държави и започна да купува активи, да създава взаимовръзки и зависимости, да придобива Европа неофициално и невидимо.

В този смисъл Европа стана жертва на сблъсъка между два глобални вектора, с две много различни стратегии за овладяване и начини за политически контрол, които са далеч от усещанията, видимостта и знанията на средния европейски гражданин.

САЩ не желаят Европа да е донор на влияние и пазар за нарастването на Русия.

Но принудителното отделяне на Европа, откъсването й от бавното руско усвояване, се превръща в унищожаването на Европа.

САЩ винаги са очаквали и прогнозирали естественото сближаване на Германия и Русия, и беше въпрос на време как, кога и по какъв начин ще се тръгне към разкъсване.

И каква Европа ще остане след това.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

СВЯТ

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира...

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...