Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОМЕНТАР

Румяна Ченалова: Сгрешиха с българите. Помним! Потомци сме на Балканджи Йово. Вярата си не даваме!





Обърнахме се към Румяна Ченалова, български съдия, прокурор, адвокат и политик за позиция по казуса с изгонването на руските свещеници от България.

В него тя засяга изключително важната тема за обявената война от колективния Запад и либерализма срещу Православието с факти.

Публикуваме позицията ѝ без съкращения:

Не знам дали си даваме сметка какво точно направи Видинският митрополит Даниил с позицията си по експулсирането на руските свещеници.
В църквата има строга йерархия и правила.Всяко действие, извън обичайните трябва да бъде благословено от патриарха – т.е. разрешено.

Светият Синод мълчи по темата.

Митрополит Даниил изрази позиция и това е равносилно на революция. Дядо Даниил наруши правилата защото е Божи човек, далеч от политическите боричкания и внушения, планове и сделки.

Мълчанието на църквата не е случайно, както не са случайни срещите в САЩ, посещението на американския посланик в Пловдивската митрополия и т.н.
Не е случайно, че църковният календар за 2023г. е изпълнен със снимки на Борисов и логото на ГЕРБ.Не съм разбрала Борисов да е канонизиран.

Разколът в църквата не е случаен.

Унищожаването на една нация започва с удар върху духовността, вяра, език, самосъзнание.
Битката не е от вчера.

Либерализмът още в самото начало вижда в християнството свой непримирим враг. Той повдига гонения срещу Църквата във времената на езическите императори.

Отминалият ХХ век е най-антихристиянският от двухилядолетното съществуване на Христовата Църква. Масонската революция в Русия през 1917 г., е щедро финансирана от западноевропейските ложи и тайно благословена от Ватикана.

В началото на 80-те години на ХХ век, един от най-видните стратези на американската политика – Збигнев Бжежински, поставя началото на откритата война срещу Православния свят: „След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието“.

През 2016год. ЕП приема Резолюция, озаглавена ”Стратегическата информационна служба на Европейския съюз като противодействие срещу пропагандата против Съюза от страна на трети държави” Според т. 4 от документа православието (“including Orthodox church”) е заплаха за европейската идентичност и оръдие на Кремъл в усилията му да раздели, да подрони и да съсипе Европа отвътре. То е включено в списъка на вражеските идеологически оръжия заедно с телевизионни канали като ”Russia Today” и подкрепяните (backing) от Москва ”крайно десни партии и популистки движения” в европейските страни. С една страница по-долу се говори за Ислямската държава (ИД), така че православието се озовава в една компания и с ислямските терористи. За щастие, в окончателния вариант на резолюцията православието беше зачеркнато от списъка.Днес обаче борбата срещу православието продължава в нови форми и средства.

Сега вярата ни е на прицел.

Целта– да се изтръгне онази невидима сила, която ни учи на добродетели и ни прави общност от човеци, единство от хора с национално самосъзнание. 500 години България не съществуваше. Беше част от Османската империя. Но дори и тогава християните имаха своите дълбоко вкопани в земята църкви. Властта имаше страх от Бога. Еничарите – бездуховни същества без корени, род и родина бяха тези, които отвличаха и насилствено принуждаваха българите да сменят вярата си.И сега е така.

„Майната му на православието“- изрече с нескривана омраза Соломон Паси – човекът, ридал от радост, когато България стана член на НАТО. Съвременните еничари – либералите – евроатлантици, обучени от чужди служби, финансирани от чужди организации посегнаха на националната ни идентичност, а сега и на вярата ни. И пак те забраниха в българските учебници Славейковото „Даваш ли да даваш, балканджи Йово“. За да забравим, за да нямаме вяра, за да се превърнем в марионетки.
Сгрешиха.

Сгрешиха с българите.
Помним. Потомци сме на Балканджи Йово. Вярата си не даваме!

Утре- неделя 24.09.2023г. 10ч. се събираме пред Руската църква в София за да кажем какво мислим.
Живеем в диктатура.
Живеем в мрак.
Репресиите ще станат ежедневие.
Време е!
Бог с нас!







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget