Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ФОКУС

Неадекватни управници изкараха милиони на улиците!





Опосредствената (прокси) война на САЩ и съюзниците му срещу Русия на украинска територия навлиза в нов етап. Американското военно министерство създава в Европа център с основна задача да ускори рязко действията на НАТО и Евросъюза за разгрома на Русия. Той ще е разположен в град Висбаден (Германия) и ще се състои от 300 души начело с американски генерал. Те ще управляват доставките на оръжия и боеприпаси от 40 държави за Украйна, както и ремонта на повредената в сраженията на нейна територия бойна техника.

Центърът ще се грижи и за подготовката на украински военни по стандартите на НАТО. Сега десетки хиляди украински войници и офицери се обучават на военни полигони на Великобритания, Дания, Испания, Франция, Полша и др. Но с появата на новият център тази дейност ще се разшири. Още европейски държави ще бъдат принудени да поемат обучението на хиляди украински военни. Цялата тази дейност ще бъде реализирана под строг американски контрол.

САЩ и досега са оказвали тотална подкрепа на украинският режим – с оръжия, боеприпаси, разузнавателна информация от спътници, самолети, дронове и др. Американски военни командват не само генералния щаб на украинската армия, но вършат това вече непосредствено и в зоната на сраженията. Появата на центъра във Висбаден ще разшири намесата на натовски военни в процеса на планиране и реализиране на бойните операции на украинските въоръжени сили. Много скоро хиляди кадрови военнослужещи на САЩ, както и от страни – техни съюзници, ще се влеят в украинската армия, която сега понася огромни загуби. Те ще попълнят най-вече растящият недостиг от сержанти и офицери – много от тях са загинали или са тежко ранени на бойното поле през последните месеци. За да не бъдат обвинени САЩ и съюзниците му в ескалация на прокси войната, техните професионални военни ще бъдат прикрити под маската на наемници на частни военни компании.

Новосъздаденият американски център във Висбаден има да решава и още една задача: да съдейства за овладяване на недоволството на все повече обикновени европейци от собствените им управници. Те се обявяват против безумната им политика на наливане на милиарди евро в украинския режим, за да се увеличава неговата агония за сметка на рязкото влошаване на собственият им жизнен стандарт. Еуфоричната подкрепа на Украйна от милиони европейци, осигурявана доскоро с невероятна по мащабите и агресивността си манипулация, започва да се изпарява. Издухва я невероятната мизерия, в която эатъват все повече жители на Европа. Те започват да осъзнават, че цената, която плащат за идиотската политика, водена от американските марионетки на власт в техните държави, е твърде висока.

Инфлацията в Европа не спира да се ускорява и вече е около 10 на сто в цялата валутна зона и над 20 на сто в балтийските държави. Още през август цената на хляба например, в Евросъюза като цяло скочи с близо една пета, съобщава Евростат. Но не само хляба – всичко поскъпва непрекъснато. Една от основните причини за това стана въвеждането на антируски санкции по заповед на САЩ от техните марионетки на власт в Евросъюза. Шефът на Еврокомисията – акушерката Урсула фон дер Лайен цинично заяви, че хората трябва да страдат в името на борбата с Русия.

В интерес на истината властите в редица европейски държави се опитват да овладеят народния гняв, раздавайки щедро банкноти на хората. Резултатът е, че това увеличава още повече инфлацията и съответно мизерията на милиони европейци.

Типичен пример за катастрофата, до която американски марионетки на власт доведоха своите държави, е Германия. Нея не случайно я наричат „локомотива“ на Европа – когато нейната икономика е в подем, тогава и останалите европейски държави ускоряват развитието си. Но закъса ли Германия, нищо добро не очаква Европа.

Влиятелната немска медия Handelsblatt съобщава за проучване, което сочи: реалните доходи на германците спадат значително, но надеждите те да се възстановят са илюзорни! Немската икономика е в ясно изразен упадък. Фрици Кьолер-Гайб, главен икономист в държавната банка за развитие KfW, коментира, че поради високата инфлация финансовото състояние на частните домакинства се е влошило значително от началото на годината. Нейната прогноза е реалният спад на доходите на германците да продължи да расте и в бъдеще.

За Германия това е най-тежката криза за последните 50 години. При това специалисти, на които се позовава Handelsblatt, са убедени: с наистина сериозните проблеми германците ще се сблъскат едва през второто тримесечие на следващата година. Развихрящата се енергийна криза ще доведе до фалити на много компании и ще направи още по-бедни милиони германци.

Естествено, всичко това води до ръст и на социалното недоволство на Запад, а вероятно скоро и у нас. Скокът на цените вече изкара хиляди хора в Европа на протести. Но сега те все повече искат от управниците да сменят политиката си на наливане на ресурси в полза на украинския режим и да се насочат към решаване на изострящите се вътрешни проблеми. Те настояват антируските санкции да бъдат отменени, да се промени сегашната енергийна политика и се възстанови сътрудничеството с Русия. Хиляди хора с подобни искания излязоха на улиците в Чехия, Словакия, Полша, Германия…

Огромни протести обхванаха и Великобритания – страната, която заедно със САЩ е главният виновник да продължава прокси войната срещу Русия. Британски медии ги описват като най-голямата вълна от социално недоволство, която е обхванала едновременно малки и големи градове в страната. Вестник The Guardian посочва защо британците са на улицата – защото трябва да избират между светлината, топлината и храната. „Работещите хора не могат да си позволят да живеят“, цитира медията думи на протестиращи. За броени часове пусната петиция, която иска оставката на правителството на Лиз Тръс, събра над 300000 подписа. Появи се и нова форма на протест, която стремително обхваща жителите на страната – хората публично подпалват сметките си за комунални услуги. Очаква се над милион британци да се присъединят към това ново протестно движение, отбелязва The Guardian.

Взрив на социално недоволство избухна и в Австрия. Проучвания, проведени от института INSA сочат, че повече от половината жители на тази държава искат отхвърляне на антируските санкции на Евросъюза и връщане към строг неутралитет на страната. Над 40000 австрийци се подписаха под отворено писмо до федералното правителство, в което настояват за връщане на Австрия към абсолютен неутралитет.

В писмото на австрийските граждани до тамошните управници се казва и още нещо изключително важно за нас, българите: „Като загрижени граждани трябва да признаем, че държавите от НАТО са обхванати от истинска спирала на ескалация и във военно отношение. Повече от 300000 войници на НАТО са в бойна готовност, западните страни изпращат все по-тежки оръжия във военната зона, конфликти с Русия вече започват да избухват в други части на Европа.“ Растящата манипулация на общественото мнение и политиката на фактическа ескалация на агресия ражда у нас реален страх, се отбелязва в писмото.

Подписалите го австрийци, броят на които непрекъснато нараства, са категорични: „Австрия няма място в НАТО, австрийското население НЕ ИСКА да бъде член на този военен съюз и следователно няма причина Австрия да подкрепя санкциите срещу Русия.“

Гражданите на Австрия, подписали писмото, изрично подчертават, че със своят призив те не подкрепят никакви политически партии или отделни политици. „Това писмо е написано ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от загриженост за живота и благополучието на хората, живеещи в Австрия. Ние сме за мир и свобода. Но не с цената на унищожаване на собственото ни съществуване“, завършва отвореното писмо на гражданите до правителството на Австрия.

Мисля, че към тези редове трудно може да добавим нещо. Всеки почтен и мислещ човек ще се съгласи с тях.

За разлика от евроатлантици, либерали, глобалисти, почитатели на ЛГБТ-идеологията и подобни на тях недоразумения. Както и на милионите с промити мозъци. За първите е ясно, че да слугуват на САЩ за тях е източник на отлични доходи. А що се отнася до вторите то те едва ли са в състояние да го разберат – просто вече непоправимо са увредени невроните им.







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue Zurcher Zeitung. Авторитетното издание...

БЪЛГАРИЯ

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза, че Терзиев е фашист!...

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...