Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Защо ни лъжат с историята???





Много бих искал уважаемите археолози да обяснят на мен, човекът с инженерно образование, как така каменен блок с тегло над 1000 (хиляда) тона може да бъде повдигнат на височина от 10 метра (примерно)?

Лично аз не познавам съвременно подемно съоръжение, което да е в състояние да реши подобна инженерная задача.

Приемам и обяснения за това как може да бъде преместен на разстояние от 200 (двеста) линейни метра.

По мои груби изчисления в света няма дървена конструкция, с която това да може да се направи.

Да не говорим, че са нужни усилията на 50 000 (петдесет хиляди) човека за да бъде преместен (като приемаме, че товарът ще бъде равномерно разпределен).

За да ме разберете, вземете торба с цемент на рано и вижте колко далеко ще я пренесете без да се изморите.

В този ред на мисли, колко древни градове са били с такова население и как тези 50 000 човека са се изхранвали, ако по цял ден са местели камъни?

Съвсем друг е въпросът за обработката, защото много бих искал да дам съвременни инструменти на някой археолог и да го помоля да повтори, това, което древните са направили. Интересно ми е за колко време ще се справи, дори да наеме експерти каменоделци и да разполага с неограничени ресурси.

Имам усещането, че древната история, която изучаваме не е тази, която реално се е случвала.

Тема за тези размисли ми дават мегалитите в Япония и на други места (като едно село в Турция, както и тези в Северна България, които не са толкова популярни, като тези в Перу и Индия (примерно).

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

ВОЙНА

Господарите на кръвожадния клоун: Харков да бъде разрушен? Зеленски да създаде жив щит от цивилните. Невиждана жестокост от страна на запада в Украйна, докарват...

СВЯТ

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти...

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget