Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

ПРЕДИ 100 ГОДИНИ ЩАЙНЕР ПРЕДУПРЕЖДАВА: Ще бъдат изгонени душите, а човекът ще бъде превърнат в биомашина!





Ето какво настойчиво предупреждава преди около 100 години гениалният и велик човек на своето време философ, педагог и езотерик Рудолф Щайнер: Душата ще бъде премахната чрез „лечебните“ средства. Ще бъде измислен начин, чрез който организмът ще бъде преработен (в най-ранна възможна младост, за предпочитане веднага след раждането).

На лекарите материалисти ще бъде поверено изгонването на душите от човека. В определени подземни светове всякакви общества работят върху такива неща. Такъв метод просто би постигнал разхлабването на етерното тяло във физическото тяло. Щом етерното тяло се разхлаби, човекът ще стане „машина“. Материалната епоха се стреми да парализира цялото духовно развитие на човечеството(от определени кръгове), да го направи невежо;
Кой е Рудолф Щайнер?

Рудолф Щайнер, велик и гений на своето време, е роден на 27 февруари 1861 г. в Дони Кралевец и умира на 30 март 1925 г. в Дорнах (Швейцария). Щайнер е преди всичко духовник, езотерик и философ, педагог и основоположник на валдорфската педагогика, която днес реализира над хиляда училища и детски градини на 6 континента, писател и основен основател на направлението антропософия. Антропософията или човешката мъдрост е науката за човека като сетивно и свръхсетивно същество и за неговата неразривна връзка със света и Вселената и днес често се тълкува като смесица от западната философия на идеализма, гностицизма, християнството и индуистките учения.

Преди 100 години Щайнер предупреди за 3 феномена, които са се сбъднали, случват се в момента и тепърва ще се случат.

Първата се отнася до силата на медиите, на които Щайнер се противопоставя дори във време, когато степента на тяхното развитие все още не можеше да бъде предвидена, като възрази срещу манипулативността, която може да нанесе големи щети в духовното развитие, защото техните послания съблазняват и заобикалят истинската ни същност. Не мисля, че трябва да се занимаваме много с тази тема, повечето хора са наясно след тези 2 години масова истерия, че медиите не споделят истинска информация, а пропаганда и промиване на мозъци, което вече навлиза в сферата на черната психиатрия. Известно е, че информацията е формация, тя формира съзнанието. Тъй като сложното човешко съзнание е много чувствително към впечатленията от околната среда, т.е. към това, на което сме най-изложени чрез сетивата, към всичко, което слушаме и гледаме, особено ако се повтаря отново и отново, то се превръща в наша реалност,
Второто е визионерското предупреждение на Щайнер за човешкото хранене.

Той непрекъснато повтаряше, че трябва да се обърнем към естественото отглеждане на храна и колкото се може повече вегетарианска храна. Въпреки че се придържаше към вегетарианството, той не защитаваше яденето на месо пред другите, но предупреждаваше за опасностите от промишленото производство на месо и яденето на такова месо. На Европейската конференция по здравеопазване, проведена през 1923 г., той каза, че кравите, тревопасните животни, биха полудели, ако бъдат хранени с месо. Всички знаем какво се случи с лудостта на кравите след това. Според научните изследвания хората са много по-близки по анатомия до тревопасните и затова консумацията на месо, освен в условията, необходими за оцеляване, има дълготраен лош ефект върху човешкото здраве, психика и дух. Ето какво каза самият Тесла: Убиването и яденето на животинско месо има разрушителен ефект върху човешкия морал и трябва да бъде изоставено!

Третото предупреждение ще бъде разгледано по-долу.
Откъси от няколко лекции на Рудолф Щайнер, в периода от 1917 до 1924 г.

„Ние сме изправени пред много специфично движение.“ живот на душата. И ще дойде време, може би дори не в далечното бъдеще, когато на такъв конгрес като този през 1912 г. ще се развие нещо съвсем различно, когато ще се появят съвсем други тенденции, когато ще се каже: Хората са болни, но също и когато изобщо мислят за дух и душа. Здрави са само онези хора, които говорят само за тялото си.

Ще се счита за симптом на болестта, когато човек се развие по такъв начин, че може да разбере: има някакъв дух или душа. Това ще са болни хора. И ще има – можете да сте сигурни – правилното лекарство, чрез което ще действа. Тогава духът беше премахнат. Душата ще бъде премахната чрез изцеление(премахване) Той ще бъде изобретен, от „здравословна гледна точка“, чрез инжектиране на препарат, чрез който организмът ще бъде обработен толкова рано в младостта си, за предпочитане веднага след раждането, че това човешко тяло да няма душа и дух.

Така двете течения на мирогледа ще се изправят едно срещу друго рязко. Човек ще трябва да помисли как се формират понятията и представите, за да отговарят на реалната реалност, реалността на духа и душата. Други, последователи на днешните материалисти, ще търсят инжекционен препарат, който да направи тялото „здраво”, тоест да го направи такова, че по своята конституция това тяло вече не говори за „глупости“ като душа и дух, а „здравословно” говори. за силите, които живеят в машините и химията, които изграждат планетите и слънцето в космическата мъглявина. Това ще се постигне чрез физически процедури. На лекарите материалисти ще бъде поверено изгонването на душите от човечеството.
Тези, които вярват, че бъдещето може да се види в красив план, много се лъжат.

На бъдещето трябва да се гледа със сериозни, задълбочени, дълбоки концепции. Духовната наука не е някакво забавление, не е просто някаква теория, духовната наука е истинско задължение към развитието на човечеството.

И такива неща са се случвали зад кулисите на външните събития от нашите десетилетия. Намерението беше: да се предаде на определена група хора преди всичко тайната как да се управлява масите, както за първи път споменах. Тайна е как точно тези маси, които не се интересуват от външни обстоятелства, но имат духовни способности, които са подходящи предимно за служба в подготовката за шестия постатлантически период, как тази маса от хора може да бъде до голяма степен контролирана и как способността да управляват над тях могат да бъдат дадени в ръцете на няколко лица.
Второто е нещо, което ще играе голяма роля в бъдеще:

Тайната за получаване на средства за насочване на състоянията, свързани с болестните процеси, включително репродуктивния процес, в определена посока. А именно, това са неща като тези, които вече споменах на няколко приятели.

Материалистическата епоха се стреми да парализира цялото духовно развитие на човечеството от определени кръгове, да го направи невъзможно; да накара хората да отхвърлят, просто чрез техния темперамент, характера си, да отхвърлят всичко духовно, да го възприемат като лудост.

Такова течение – за някои вече е забележимо днес – ще се задълбочава все повече и повече. Ще има копнеж да се направи обща преценка: Духовно, духовното е глупост, лудост! Това ще бъде опитано чрез инжектиране на медицински препарат срещу него, така че, тъй като инжекционните препарати за защита срещу болести са разработени, сега се разработват някои инжекционни препарати, които въздействат върху човешкото тяло по такъв начин, че то вече не позволява място за духовни наклонности.

Хората ще бъдат лекувани с инжекционни препарати срещу способността за духовни идеи. Най-малкото ще се стремят към това: ще се изпробват инжекционни препарати, така че хората да загубят инстинкта си за духовен живот още в детството.

Сред материалистите от деветнадесети век това съзнание за душата вече е изчезнало до точката, в която се казва, че мозъкът отделя мисли, както черният дроб отделя жлъчка. Човекът всъщност е наясно само с телесните процеси.
И всъщност, без хората да го знаят

В определени подземни светове, където всякакви общества работят върху подобни неща, вече има тенденция да се постигне нещо подобно на случилото се на Константинополския събор през 869 г., а именно да се каже: Човекът не се състои от тялото и душата, човекът се състои от тяло, а душата е само нещо, което се развива от тялото. Следователно е невъзможно човек да възпитава психически; трябва да се намери средство, материално средство, с което ще инжектирате хората на определена възраст и след това те ще развият своите таланти чрез инжекционни препарати. – Тази тенденция определено съществува.

То е в съответствие с посоката на развитие на Ариман (Ahriman – демон, противоположно на доброто, буквално означава „гневно мнение“, природата на Ариман често се описва с думата „Druj“ (лъжа), а основните му характеристики са алчност, гняв и завист.от едната или другата страна, в зависимост от това дали са добри и справедливи или лоши и зли хора): вече не създават училища за преподаване, а инжектират с определени т.нар. медицински вещества. Това е възможно. Не че не можеш. Не може да бъде; но по този начин човекът се превръща в автомат. Някой би ускорил значително това, което иначе се постига чрез контрол на ума, чрез образование, което работи върху овладяването на мислите.
Навсякъде вече има налични вещества:

Които, например, ако се инжектират на седемгодишна възраст, биха спестили на хората да ходят на начално училище; щяха да се превърнат в мисловен автомат. Щеше да стане изключително умен, но нямаше да го осъзнае. Така ще работи този ум. Но за мнозина днес е важно дали човек има вътрешен живот или не, ако ходи само навън и прави това или онова!

Тези хора, които днес предпочитат да се посветят на културата на Ариман – а има и такива – със сигурност се стремят към подобни идеали. В края на краищата, какво може да бъде по-привлекателно за отношение, което става все по-разпространено днес от намирането на някакъв инжекционен препарат, вместо да се „борите“ с деца!
Тези неща трябва да се показват.

Докато не бъдат представени драстично, съвременното човечество не забелязва към кои цели се стреми. Такъв инжекционен препарат просто би постигнал разхлабване на етерното тяло във физическото тяло. Веднага след като етерното тяло се разхлаби, играта между вселената и етерното тяло става изключително жива и човекът ще се превърне в биомашина. Защото физическото тяло на човека трябва да бъде възпитано тук на земята чрез духовна воля.

Често съм подчертавал, че човечеството днес се стреми да постави рутината на мястото на практиката в реалния живот; рутина, която е механизация на живота.

Може да се каже, че рискът от заразяване с едра шарка е изключително висок. Все пак човек не трябва да бъде толкова безразсъден, че винаги да мисли за физическо посредничество при предаването, но психическите предразположения са особено налице при болестите от едра шарка. Доказателство за това може да бъде, че човек може да се защити много добре, ако може да се затвори по правилния начин.

Мога да говоря за това, защото като двадесет и две годишен — да не говорим за обстоятелствата — преподавах на студент, чиято майка лежеше наблизо с едра шарка, отделена само от параван от стаята, в която преподавах. Не направих нищо против това, продължих да давам инструкции през цялото време, докато жената се възстанови.

Никога не съм избягвал да се излагам на възможността да се заразя по какъвто и да е начин и всъщност никога не съм се заразил, никога не съм страдал от заразна болест. По този начин успях да установя, че само съзнанието, силното съзнание за съществуването на болест от астралното тяло може да бъде причина за болестта.
Силното осъзнаване на болестта може да бъде причина за заболяване от астралното тяло.

Човекът има фантом, който му пречи да премести менталните същности толкова далеч от физическия организъм, колкото в нормалното съзнание. Той става конституционно материалист, той вече не може да се издигне до духовното. Това е проблем при инжектиране. Разбира се, въпросът е, че статистиката винаги се оповестява публично. Въпросът е дали на статистиката трябва да се придава толкова голямо значение в тези въпроси.

В никакъв случай не е изключено убеждението, че инжектирането на продукта помага – играе непредвидимо голяма роля. Ако замените това вярване с нещо друго, ако отгледате хората по естествен начин, така че да могат да бъдат впечатлени от нещо различно от инжектирането им, например чрез приближаване на хората до духа, би било напълно възможно някой да се противопостави на в безсъзнание.проникване: ето епидемия от едра шарка! – с пълното съзнание за това: тук има нещо духовно, макар и нередовно духовно, срещу което трябва да се изправя! – и би работил точно толкова добре, колкото би трябвало да укрепва хората срещу подобни влияния.
Въпрос: Ако положението е такова, например в нашия район, където е много трудно да се повлияе на него чрез образование и т.н., как трябва да се държим?

Отговор: Просто инжектирайте, защото нищо не е останало. Защото фанатичната позиция срещу тези неща е нещо, което изобщо не бих препоръчал нито по медицински, нито по общи антропософски причини. Ако един лекар не инжектира, друг ще го направи. Фанатичното отношение срещу тези неща не е това, към което се стремим, но искаме да правим нещата по различен начин чрез прозрение.

Щайнер осъзнава рано, че технологичният напредък носи много безпокойство на човека и осъзнаването, че вътрешният мир може да бъде възстановен само чрез радикална промяна в отношението към природата и себе си, която трябва да започне от зачеването нататък чрез правилното отглеждане на деца.

Неговото наследство от над 300 книги и 6000 лекции засяга всички сфери на живота ни. Той твърди, че всяко действие във всяка област на човешкия живот трябва да бъде осветено от светлината на духа, светлината на божественото ядро, което свети във всеки човек.

Рудолф Щайнер

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.







Може да харесате

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

СВЯТ

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира...

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...