Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИСТОРИЯ

Българският език на Клеопатра





Птолемейските фараони, чийто представител е и Клеопатра, са били коронясвани от главният свещеник на Богинята Пта. Пта е Древнобългарската Богиня Ба-та (Бабата или Прамайката създателка). Бата постепенно е обеззвучено в Пта. Птолемеите са хората на Пта / Бата, наследници на Древните българи.

Името Клеопатра също има подобен древнобългарски корен – КаЛаБаТаРа със значение Светлината (каЛа) на Богинята Ра (Ба Та Ра). Батара постепенно е обеззвучено в Петра / Патер / Петър със значение Божествена земя, а по-късно и баща. Клеопатра е Божествената светлина на Богинята Майка.

Тя е наричана още и Василиса. Съвременното разбиране на тази дума е властимеющата. Произходът на думата е неясен за историците, макар и да допускат, че той е в пред-‚гръцкия“ период.

Да напомня, че Васил, Василиса, Василица са български имена с кореново значение В Сила / Силен. Народът ни е почитал Богинята майка в нейното Трибожие – Брама (Бременната с живот), Веснъ / Висну – плодородната и Сива / Василица – посивялата старица на смъртта и новото раждане. На 1 януари народът ни празнува Богинята Сива / Василиса чрез наричания днес Василовден.

Като една от най-успешните владетелки на Древен Египет, Клеопатра Василиса е печатала свои монети. Както сами виждате на снимките, името си е изписвала на Българската азбука Българица. Същата тази азбука, на която пишат и до днес Коптите, преките наследници на Древните българи, основали Древен Египет.

Крайно време е да отдаден дължимото на родния си Български език и на Българицата, неговата вечна азбука, създадена преди много хилядолетия в Балкана. Тя е първата азбука в света. Тя е била официална азбука на Римската империя. И не случайно – Българите са създателите и на Рим, и на Българицата.

След разпадането на Римската империя, Българицата остава официална азбука на Източната част от империята, която обхваща и Северна Африка, и Мала Азия. Там също са намерени надписи от 6 век на Българица.

Нашата първа и изконна азбука е Българицата от най-дълбока древност. Затоваи Глаголицата, създадена по папско нареждане, не е могла да я измести, въпреки политическите опити и интриги.

Цялата история на човечеството е изградена върху една вопиюща лъжа – да се скрие и отрече първородието на Божия народ, Българите от Балкана!

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

https://aliya.blog.bg/history/2022/06/07/bylgarskiiat-ezik-na-kleopatra.1821404?fbclid=IwAR2elBeWB2xGJXcx3u3nEgPXdqbGdcLBW6g5jQjiVcbptgyKzi7S3WfZeR4

https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/21379-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0/?fbclid=IwAR3_St4cNku0INqtartNONKfAiRVXJxhBJfalqggEfUu3KYxuq3YrroGXLI

Подходяща музика за любителите на йога.







Може да харесате

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...

ПОЛИТИКА

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят отношението им към Русия...

КОНСПИРАЦИЯ

Politico: Антиизраелските протести в САЩ са платени от Сорос и Гейтс. FOX: Сега ли разбрахте? Антиизраелските протестиращи в университетските кампуси в САЩ получават финансиране...

СВЯТ

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос само за планираните избори...