Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Легендата за кухата Земя може да се окаже добре укривана истина. Ето защо





Едмънд Халей, английски астроном и математик, е първият който изчислил орбитата на комета по-късно наречена на негово име. Той вярвал, че Земята е куха черупка.

Според него тя е около петстотин мили дебела

с две вътрешни концентрични обвивки. А най-вътрешно ядро съответно е с диаметъра на планетите Венера, Марс и Меркурий.

Черупките били разделени от атмосфера и всяка от тях имала свои собствени магнитни полюси. Сферите се въртели с различна скорост.

Той предположил, че всяка сфера е в състояние да поддържа живот. Защото всяка сфера е обляна със светлина от атмосферата. Тази светлина изпълва всяко от вътрешните пространства.

Леонард Ойлер е швейцарски математик и физик

Създал е голяма част от съвременната математическа терминология, бройната система и по-специално идеята за математическа функция.
Той се смята за един от най-великите математици на всички времена и има около хиляда публикации.

Вместо концентричните обвивки на вътрешната Земята, Ойлер предположил, че Земята е напълно куха. Според него тя има централно слънце с диаметър шестстотин мили.

В кухата вътрешност може да бъде достигнато чрез дупки в Северния и Южния полюси.

Но, ако те съществуват и до днес са блокирани от Google Earth. Ойлер предположил, че централното Слънце създава условия за живот за напредналите цивилизации, които са живели там.

Още през 1818 година

инженерът и офицер от армията Джон Клийвс Саймс се обръща към Американския Конгрес с молба да финансира експедиция по търсене на проход във вътрешността на Земята.

Той пише: „До целия свят. Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре. Тя се състои от няколко твърди концентрични сфери, поместени една в друга и има отвори на полюсите от 12° до 16°.

Необходими са ми сто смели другари, за да тръгна от Сибир в края на лятото със северни елени и шейни. Обещавам, че ще намерим топли и богати земи, изобилстващи от полезни изкопаеми и животни. А може би и хора.

Наемам се да докажа истинността на това изказване и съм готов да изследвам вътрешността на Земята, ако ми помогнат институциите.“
Саймс се опитал да осигури финансиране
на експедиция до Антарктика за търсене на дупката в центъра на Земята.

Но не му е предоставено разрешение. Години по-късно генерал Бърд ще проведе такава експедиция.

Установените факти изненадват американските военни. Веднага след това е забранено да се навлиза навътре в ледения континент.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...