Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Откриха древна статуя на маите с QR код!





Древната цивилизация на маите винаги е била обвита в мистерии. Артефактите, които са достигнали до нас се смятат за едни от най-ярките доказателства за присъствието на извънземни на планетата ни в далечното минало.

От една страна цивилизацията им е била изключително примитивна за нашите разбирания. Но Маите са разполагали с детайлни астрономически познания – нива на знания, които едвам успяваме да достигнем днес със свръхмодерните и мощни телескопи.

Този малко известен артефакт открит в Мексико наистина не може да бъде пренебрегван, като ясно доказателство за високо технологична намеса в далечното минало:

Статуята изобразява хуманоид, с това, което изглежда като скафандър. Наистина интересното обаче е, че на мястото на лицето има това, което ясно наподобява QR код, като тези, които има в почти всички реклами днес!

Но това е невъзможно! QR кодът е изобретен през 1994 г, а според учените, статуята датира от далечния пети век сл. н. е. – тъй нареченият класически период на цивилизацията на Маите!

Но тук нещата стават изключително странни! Изследователите са изобразили кода от статуята в стандартния черно-бял формат: Когато кода се сканира със смартфон идва голямата изненада!

Отваря се интернет адрес на второразреден мексикански онлайн магазин за охранителни системи – www.altecmexico.com! Изключително странно, не мислите ли!?

Скептиците веднага заявиха, че това е маркетингова кампания за този магазин, но учените не са на това мнение! Според тях статуята е автентична, а и подобен бизнес едва ли би могъл да си позволи изработването на артефакт, който да заблуди научната общност до такава степен.

Както може да се предположи, от online магазина са изключително доволни, защото от както историята гръмна, посещенията в сайта им са се увеличили неимоверно!

Според много уфолози, това е абсолютно случайно и изключително щастливо за Altec стечение на обстоятелствата, а кода не е разкодиран правилно.

Както знаем, има теории, че извънземните са ни предоставили голяма част от технологиите, които ползваме днес. Възможно е и QR кодът да е подобен „подарък“ от галактическите ни гости!

Според уфолозите статуята представлява ясно и много сериозно предупреждение, заради конфигурацията на ръцете. Възможно е истинското значение на кода да е много по-дълбоко от обикновен интернет адрес.

Друга конспиративна теория гласи, че QR кодовете са създадени, за да вкарват информация в нашия мозък, без ние да го осъзнаваме. Човешкият мозък несъзнателно разкодира истинското значение на черно-белите квадратчета, и посланието влиза в съзнанието ни без въобще да подозираме!

Това се експлоатира от корпорации и правителства като поредния метод за промиване на мозъци.

Възможно е статуята да е имала точно такова предназначение. Когато хората я видят, без да осъзнават да правят определена асоциация.







Може да харесате

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...

СВЯТ

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността се увеличава, броят на...