Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Загадките на Баалбек разбунваха учените. Кой е бог Ваал и защо е избрал Земята?





Мистерията на древния ливански град Баалбек винаги е провокирала безброй въпроси, свързани с произхода на човечеството и връзката на хората с извънземни раси.

Възможно ли е преди хиляди години хората, които са населявали този район сами да са изградили един от най-тайнствените градове в света само с помощта на прости инструменти от бронзовата епоха?

Разполагали ли са древните обитатели на Баалбек със специални свръхмощни технологии?

Как са успели да издълбаят и транспортират огромните камъни, използвани за строеж?

Получили ли са помощ от извънземни раси или всъщност всичко, което откриваме там днес е плод на усилията на извънземна цивилизация?

Митичният град Баалбек се намира на около 1170 метра над морското равнище. Твърди се, че историята на това място започва преди повече от 9000 години.
Там се е намирал древен финикийски град, носещ името на бог Ваал. Според финикийски легенди, Баалбек е мястото, на което в древността бог Ваал за първи път пристига на Земята.

По тази причина първата и основна сграда, построена там е огромна платформа, служеща за кацане на извънземни летателни апарати.

Тази теория изглежда правдоподобно, тъй като каменните блокове, използвани за изграждане на първоначалния храм или град на Ваал, са най-големите, които изследователите са откривали досега на планетата.

Там е открит строителен блок, с тегло над 1 500 тона и с площ от над 21м, а височината и ширината му достигат над 4 м.
Освен внушителният размер на обработените камъни, който е видим с просто око всичко друго около това място е пълна мистерия. Не са ясни нито архитектите на огромната площадка, нито нейното предназначение.

Методът, използван за изсичането на тези камъни също е загадка за учените в продължение на много години.

Съществува древната легенда, според която каменната тераса в Баалбек е пригодена за кацане на космически кораби и е изградена с помощта на непозната извънземна технология от древна напреднала цивилизация.

Каменоломната, в която са открити обработени и изоставени още няколко големи каменни блокове се намира на четвърт миля от района на платформата, което означава, че строителите са транспортирали колосалните камъни по целия този път.

Прецизността на самия строеж е повече от впечатляваща. Каменните блокове са долепени с такава точност един до друг, че е невъзможно да се пъхне помежду им дори лист хартия.

Данните показват, че внушителните блокове от Баалбек не са дело нито на римляните, нито на която и да било друга позната цивилизация, съществувала след Христа.

Римските технологии, които познаваме днес са позволявали да се изсичат камъни до 5 тона. Учените нямат обяснение как е възможно и кой е успял да оформи най-големите мегалити в целия свят.

Много е вероятно, платформата под Хелиополис (Град на Слънцето) – името на Баалбек, дадено от Александър Велики, след като той завладява района – да е функционирала като храм, който египтяните или римляните са заличили, за да изградят свой собствен.

На същото място, където е бил построен Хелиополис, по-рано египтяните са се покланяли на бог Ра. Няма спор, че мястото има специфична енергия.

След като храмът в почит към бог Ваал е бил разрушен и римляните построяват Хелиополис, хората там продължават да се покланят на Ваал.

Около това място впоследствие били построени и други големи храмове, като този в почит към Юпитер, както и храмовете на Венера и Меркурий.

Библейските изследователи също свързват Баалбек с храм и светилище в почит към Ваал. Съществуват много прилики с описанията, намиращи се в Библията:

„Тъй превзе Иисус цялата оная планинска земя, цялата южна земя, цялата земя Гошен и низините, и равнината, и планината Израилева, и низините покрай планина Халак, която се простира към Сеир, до Ваал-Гад в Ливанската долина, при планина Ермон, и всичките им царе хвана, порази ги и изби.“ – Иисус
11:16 – 11:17

Каквато и тайна да крие Баалбек, едно е сигурно, това място е било и продължава да бъде притегателен център от хилядолетия.

Римляни, гърци, египтяни и финикийци са някои от най-известните култури, които са били привлечени от енергията на тези земи.

Какво е накарало строителите да напуснат това място, без да оставят никаква следа и с каква цел е била изградена терасата в Баалбек и до днес си остава пълна мистерия.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...