Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Наш плувец е шестият задържан в Англия българин





Тихомир Иванчев залюбил рускиня и хоп – станал шпионин

В Обединеното кралство 38-годишният Тихомир Иванов Иванчев бе официално обвинен в заговор за събиране на информация, която може да навреди на „сигурността и интересите на държавата“. Българинът е смятан за шести член на шпионска клетка, работеща за Русия, предаде за БНТ.

Тихомир Иванчев, който е от западния лондонски квартал Актън и има информация, че разполага със собствен дизайнерски бизнес, се яви днес лично в Уестминстърския магистратски съд, където потърди самоличността си. Той ще остане за постоянно в ареста след като му бе отказано пускане под гаранция. Иванчев бе обвинен, че е част от организирана мрежа за наблюдение на хора и места в полза на руската държава.

Следващото му явяване в съда е насрочено за 15 март.

Иванчев бе арестуван на 7 февруари като част от воденото разследване от Отдела за борба с тероризма на столичната полиция срещу петима други български граждани. Това са Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Картин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова, които ще бъдат изправени отново пред Централния наказателен съд – „Олд Бейли“ на 28 октомври. Всички те бяха арестувани преди година.

Арестът и евентуалната му шпионска дейност са най-коментираната тема в софийските басейни, където името на Тихомир Иванчев говори много. В периода около 2005 – 2010 г. той е най-голямата надежда на българското плуване. Името му остава в сянката на Петър Стойчев, който по това време печели почти всички световни състезания на маратонските дистанции в плуването. Почти винаги не само в България, а и по света, Иванчев е сред призьорите и всички го виждат като наследник на легендарния Петър Стойчев.

Очакванията към него са дори още по-големи, защото за разлика от Стойчев, който е специалист на много дълги дистанции в открити води, Иванчев се справя добре и с олимпийските дистанции 800 и 1500 метра. Иванчев дори печели олимпийска квота за България, което се случва изключително рядко.

Върхът на кариерата му е през 2007 г., когато Петър Стойчев печели Гранд при сериите в плувния маратон, а Тихомир се класира трети. Класирането на двама българи в челната тройка на най-престижното състезание в техния спорт тогава е отчетено като едно от най-важните спортни събития за България.

По това време Иванчев живее с друга голяма надежда на българското плуване – националната рекордьорка и седемкратна републиканска шампионка Иванка Моралиева. Тихомир обаче се влюбва в рускиня и започва да тренира в руския национален отбор, заедно с нея. Въпросният руски национален отбор прекарва само част от времето си в Русия, а през по-голямата част от годината е на състезания и тренировки в различни страни по света.

От години има съмнения, че голяма част от руските отбори се ползват като прикрития за шпионска дейност. Предполага се, че именно това е породило и съмненията към Иванчев.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти...

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget