Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Пак ли лъже Борисов: Няма да има министри на ДПС при ротацията, Габриел ще бъде премиер





Според закоравелия лъжец до няколко месеца България може да влезе в Шенген и със сухопътните граници

При ротацията на правителството през март ще бъде спазено споразумението и Мария Габриел ще заеме поста министър-председател и няма да има министри на ДПС, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За смяната на министри Борисов коментира, че ще се обсъжда свършената работа от сегашното правителство и тогава ще се вземе решение за промени в кабинета. Министри от ДПС няма да има, защото партията е заявила, че няма да участва пряко в управлението, каза още лидерът на ГЕРБ в Бургас.

Миналата година Борисов допусна възможност в кабинета „Денков – Габриел“ да бъдат включени кадри на ДПС, но Делян Пеевски отказа.

Борисов каза още, че правителството се справя с важните задачи пред държавата.

„Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. За мен в момента действа изключително демократичен принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, което е добро за държавата. Каквото мога да помогна и вътре, и извън държавата – резултатите са видими“, коментира той.

„По споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ – и това ще му е най-големия тест на министъра, в рамките на тази седмица да направи плана и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%. Сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи“.

„Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големият проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев“.

„С общи усилия на държавата, на президента включително, можем за няколко месеца да направим така, че българите да ползват и сухопътната граница като шенгенска. Зависи само от нас“.

Относно проверките в складовете на „Лукойл“, които започнаха вчера, Борисов коментира, че се надява това да доведе до сваляне на цената на горивата.

Единственото, което искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Разединителите, които направиха така, че държавата да се мрази, нямат никакъв успех. Колкото и да не ни харесва некоалицията, ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност“, допълни Борисов.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПАРИ

Кредитори на Украйна си искат лихвите, а тя може да обяви дефолт през август Частните облигационери на Украйна искат Киев да възобнови лихвените плащания...

ВОЙНА

ВАЖНО: Asia Times: Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Военна хроника: Първата битка вече е факт Макрон пак излъга, че щял да...

АНАЛИЗИ

САЩ постигнаха своето в Европа Международните наблюдатели, когато описват ръководството на Европейския съюз, все по-често прибягват до определението „деградация на елитите“. Това заяви най-гръмко...

СВЯТ

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“. Европейският парламент вдигна оръжие...