Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Бедствено положение в редица общини в страната. Разградска област – цялата. Училища и детски градини няма да работят





Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната.

ОБЗОР:

В област Варна бедствено положение е обявено на територията на община Вълчи дол тази сутрин до овладяването на ситуацията, обяви кметът на общината. В понеделник е обявен неучебен ден. По информация на Областната администрация във Варна в общината има 21 населени места без електрозахранване. По данни от общината има и нарушено водоснабдяване на много места.

Усложнена остава обстановката и на територията на община Аксаково, съобщава кметът Атанас Стоилов. В девет населени места достъпът е невъзможен. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно, Любен Каравелово, Водица, Новаково. В Генерал Кантарджиево може да се влезе от долния път. В 13 села са без електрозахранване, а частично без ток са райони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод с високо напрежение.

Всички села в община Провадия са без електрозахранване, ток има само в Бързица, информира кметът Димо Димов. Всички пътища там са заснежени, но проходими. Има паднали дървета, които се разчистват с общинска техника.

В област Габрово бедствено положение беше обявено на територията на община Трявна, съобщиха във Фейсбук страницата си от Общината. Бедственото положение е обявено след извънредно заседание на общинския оперативен щаб по-рано днес с всички ангажирани звена относно зимното поддържане, посочват от администрацията.

Въпреки неспиращата денонощна работа на ръководството на община Трявна и координиране действията с мобилизираните екипи на Дружеството по Закона за задълженията идоговорите „Зимно поддържане“, Районното управление на МВР – Трявна, Областното пътно управление – Габрово, пътен кантон – Трявна, Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Трявна, ВиК- Трявна и електроразпределително дружество „Енерго Про“, към момента обстановката остава усложнена с продължаващ снеговалеж.

В област Добрич бедствено положение е обявено в община Крушари със заповед на кмета Илхан Мюстеджеб, публикувана на сайта на общината.

В заповедта е посочено, че поради изключително тежката зимна обстановка, обилния снеговалеж и достатъчно данни, получени от средствата за масова информация за обявяване на бедствено положение в много области и затваряне за движение на моторните превозни средства на третокласни пътища в област Добрич, кметът обявява бедствено положение. С това се забранява движението на автомобили по всички пътища в общината и се преустановява работата на детските градини и училищата.

Бедствено положение беше обявено в област Разград заради усложнената зимна обстановка, съобщи за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. То е обявено със заповед на областния управител Владимир Димитров поради продължителния интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, както и заради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над сто са към момента населените места в областта без електроснабдяване. Има и много паднали дървета по републиканската и общинска пътна мрежа, както и по улиците в населените места в региона, каза Атанасов. По думите му е създадена организация за отстраняването и премахването на дърветата съвместно с общинските администрации и екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заради бедственото положение училищата в областта ще останат затворени.

Обявено беше бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната администрация. Решението за това е взето след заседание на Общинския кризисен щаб, председателстван от кмета Александър Сабанов.

Утрешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината. Детските градини и ясли ще работят нормално. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени утре. Във всички общини има населени места без ток и вода.

В област Шумен, без град Шумен беше обявено бедствено положение със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев. Заповедта е за следващите 24 часа, съобщиха от областната администрация.

Обстановката на територията на цялата област Шумен е тежка. Екипите на всички ангажирани институции продължават работата по възстановяване на авариите по електропреносната мрежа, разчистване на пътища, паднали дървета и клони. Пуснато е резервното захранване към подстанция 1300 и се очаква водоподаването към град Шумен да бъде възстановено. Екипите от горските стопанства на Североизточното държавно предприятие са на терен и работят за отстраняване на дървета и клони от пътищата в региона.

По-рано през деня бедствено положение беше обявено в девет общини на територията на област Шумен – Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget