Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

ЖАЛКА ИСТОРИЯ СА НАШИТЕ АКАДЕМИЦИ!





ЖАЛКА ИСТОРИЯ!

доц. д-р Петър Ненков

Мине се не мине време и някой историк от университета във Велико Търново вземе че направи поредното си „бомбастично откритие или предложение“. Какви ли ни бяха те през годините?

Един професор, който вече е покойник, заяви че Левски никога не се е срещал с Ботев във вятърната мелница в Букурещ, че Апостолът никога не е казвал прочутата си фраза: „Ще имаме едно знаме, на което ще пише свята и честа република“ и т.н.

Друг професор от същия университет предложи преди време да се погребат тленните останки на цар Фердинанд във Велико Търново до тези на цар Калоян.

Трети професор пак от същия университет откри, че има два върха които носят името Шипка и даже написа книга по този повод.

Четвърти професор предложи да се коригира датата и годината на въстанието на двамата братя-боляри Асен и Петър от 1185 на 1186 г., защото бил изследвал със своя докторантка слънчевите затъмнения и те налагали промяната на тази историческа дата!?

Най-новата приумица на трима историци-професори от ВТУ Милко Палангурски, Пламен Павлов и Петко Петков е да се премахне 3 март, като национален празник, защото той разделял, а не обединявал българите!? Преди известно време, на пресконференция в БТА те настояха през следващите десет години България да няма национален празник, а календара с официални празници да бъде пренареден!?

Господа професори, идеята ви, макар и заволуирана, ми е ясна. Използвайки политическата конюктура у нас, породена от войната в Украйна, водени от своята омраза към Русия, да премахнете честването на 3 март, като национален празник на България!

За целта написахте писма до президента на републиката до Народното събрание и Министерския съвет да откликнат на вашите щения. За най-голямо съжаление, виждам че управляващите са решили да удовлетворят вашето искане и предагат 3 март да бъде заменен с 24 май, като национален празник на Република България.

Не бързайте да се радвате господа . Народът ни все още не си е казал последната дума, а както знаете той е суверенът в тази страна. Дори и да успеете в своето дело, ще бъдете критикувани и недолюбвани от хората. Жалко, толкова много уважавах професор Пламен Павлов, но както казва народът ни, никога не е късно човек да стане за резил.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...

ПОЛИТИКА

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне...

СВЯТ

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира...

ЗАКОН

Залогът е върху демонтажа на Украйна. Защо Зеленски и компания бяха обявени за издирване? В събота, 4 май, руското министерство на вътрешните работи обяви...