Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЛОГ

Пак е петък, пак сме живи, а това не е малко в тия времена. Санитарен полуден.





Напоследък културата ми е най – важна. Днес се сетих за Манон Леско, героинята от едноименния роман на Антоан Прево, възпята по – късно в едноименната опера на Джакомо Пучини. Поезията не ми е силаната страна, както и всичко друго, та ще предам накратко – разказва се за приключенията на една професионална държанка, завършващи в каторгата. Сетих се за нея, заради сходното име и поведение на наш политик, Манол Пуйко́в. Поведението му е идентично, за каторгата силно се надявам.

Политик е силно преувеличено, човекът е от ония наколко процента, родени от инцеста между ала бала и нашата простотия, които в момента си въобразяват че управляват България, както опашката си въобразява, че върти кучето. Не бих им обърнал внимание, свикнал съм с лоши миризми, но положението става сериозно. Тоя капут и неговия бардак разпродават и подаряват държавно имущество и ни обвързват с губещата си кауза. Те по детски наивно вярват, че Народният съд е еднократно събитие от далечното минало, което никога няма да се повтори. Само ще напомня, че миналия път този съд се проведе по настояване на съюзниците от Антифашистката коалиция – САЩ, Великобритания, Франция и Русия. Да не викате после олеле, а нас защо, ние сме цветът на нацията. Най – много цветя има на гробищата, та айде нема нужда, а!

Като собствен национален празник отбелязахме денят, в който група роботърговци и контрабандисти подписаха сепарацията от Великобритания и създадоха любимите ни САЩ. На връх празника в Белия дом откриха пакетче с бял прах. Евакуираха служителите, а лабораторните тестове показаха кокаин хидрохлорид, по нашенски бело. Ще ги плашат с кокаин, чак па евакуация! Тия пичове белото го ползват за успокоително, те какви друсалки си имат, направо задникът ти захапва гащите. Широко популярния фентанил примерно, е сто пъти по – силен от морфина. Ексклузивен внос от Мексико, произвежда се в Китай в неограничени количества. Китайчетата още помнят опиумните войни, ще им ги изкарат през луничавите носове на англосаксите. Хем се печели два пъти – един път като го продаваш, втори път като лекуваш от наркотична зависимост. А това лечение е абонаментно, край нема, като изключим оня край, дето лекува всичко.

Райхскомисарката Урсула успя да потроши за 2 години бюджет, предвиден за 7 години. Нема страшно, вика, ще ги върна, в такива случаи баба ми викаше, че ги върне, кога чумата върне на ората децата. Сега стегам всички сфинктери, тая пара отнякъде трябва да дойде, нема па да е от мене! Само така си мислим, ей го вече изгорех с два реактора. Бойко им се кани като грък на сране, тия ги ошаткаха за няма месец. Бързайте момчета, времето ви изтича!
Ние не монтирахме реакторите, щото мразим руснаците, но виж за Киев е друга работата, те си имат приказка с тях. По – вероятно е да ги трампят с турците за байрактари, а вече изпрани можем да си ги купим пак, защото на тех руснаците им правят най – новия модел. И така неколко пъти. Знаете ли колко войни са водили помежду си Русия и Турция? Тринадесет!

Обелязахме Джулая. Някой написа, че е основан във Варна през осемдесетте години, като протест срещу соца. Сигурно е така, тогава само за протести мислехме, често в протестите участваха жени, та после се раждаха малки протестчета. Като дойде демокрацията, протестите се преминаха в митинги, митингите в прайдове, а Джулаят затихна.

Оказа се, че дебилът дето запали Корана в Швеция, всъщност е запалил Франция. В страната има над 6 милиона мюсюлмани. Наскачаха ония ми ти хора и право в луксозните магазини на грабеж. Влачат кой колкото може и си правят селфита, ченгетата обикалят наоколо и ръмжат, а като докопат някого го правят на пастет. Ама ги бият демократично, а не като в Русия, затова медиите си траят.

Имаме нов сезон на сериала „Бабата на Киро“. Жената мирно и тихо си работела като медицинска сестра в ИСУЛ, когато от Държавна сигурност и опрели нагана в касинката и шест месеца я извивали на мокра кърпа, работи, та работи за нас! Не, рекла тя, не може бабата на премиера да стане комунистически агент! От безсилна злоба я пратили в Белене, а после пратили там и дедо му.
Давай Кире, не крий таланта! Развий я тая тема, в нея има много леб – прабаба ти е била робинята Изаура, а прадядо ти е бил на каторга в мъртвите сибирски полета, където злият прадядо на Путин му е набивал клечки под ноктите. По късно младите се запознали в Дирабекир, откъдето ги освободил един самурай от армията на Американския император. С детска наивност можеш да сътвориш шедьовър от случайно дочути имена, не си обременен с познания и нравствени скрупули, мани тия буржоазни отживелици. И аз съм работил като медицинска сестра в ИСУЛ, ама доста по – късно, баба ти вече я бяха арестували и от страх всички бяхме станали сътрудници. Нема майтап, верно съм работил. Сътрудник не можах да стана, иначе сега щях да смуча коктейли на частния си плаж, а не да обикалям като неда́рена сва́а по болниците.

Ама Кирето не гони карез и подкрепя кандидатът за кмет на сините, въпреки че цялата му родата е от специалните служби. Убихме се да я плюем тая Държавна сигурност, но явно са работили добре хората – дисиденти се появиха чак след десети ноември и до един са си техни хора. Сума некадърници направиха кариери и още я цицат темата с досиетата, но няма държава без силови структури, даже е по – точно да се каже, без силови структури няма държава.

Мен родата на това момче не ме ритеснява, притеснява ме личната му история, притеснява ме лекотата, с която се отрича от близките си. Без да му мигне окото ампутира баща си, стринка си, вуйчо си, и тетинчо си.

И той започнал от нулата, една само празна стаичка му дали на аванта, и едни бюра му подарили, ама сам ги влачил по стълбищата, а после кусал шкембе чорба на обръщалото на трамвая, заедно с таксиметровите и ватманите. Също като Плевнята, дето беше спал по паркингите в Германия а после направи строителна империя и стана президент. Американската мечта плюс човека от народа и те ти кмет, а после и премиер!

А па колко дечица е обучил, какви ти милиони, стотици хиляди! Кире също обучаваше деца, въобще нездрав ми се струва тоя интерес към децата. Впрочем, в Османската империя еничарството също е било път към властта. Не знам това защо го казах.

Притеснява ме и зеленото му приятелче, спасителят на София. Когато такива необременени с морал хора се въоръжат с псевдо наука, става дупе мацано с тикви. Някакви учени почват да обясняват, че Земята се затопля, защото хората дишат и кравите пърдят.

Други откриват много нови полове, а трети откриват нови вируси и още по – нови ваксини. Едно неграмотно момиче обикаля света и разгорещено говори глупости, а всички скандират „Грета, Грета“. Както ни е тръгнало на палячовци, тая няма ли да намине?

По европейските стандарти, щели да въвеждат психотестове за шофьори над 60 годишна възраст. Спира те значи патрулката, духни тука за алкохол, плюни тука за наркотици, попълни това тестче. А що да не измерят и едно кръвно, една кръвна картина да пуснат, един преглед на простата? Сетих се един гаден виц, дето докторът казал на дядото, за изследването ще ми трябва урина, кръв, фекалии, потен секрет и сперма, а дядо рекъл, направо ще ти оставя слиповете си. Ама верно е гаден, а? Знам и по – гадни.

Уважаеми полицаи, разбирам желанието да намалите жертвите на пътя, но не старците карат бясно и под въздействие, не те правят дрифтове и гонки. Ама вие си знаете, аз пък що ли …

И те така, те! Лятото си върви, народът почива, по улиците обикалят полуголи жени за радост на … няма да казвам, да не засегна някого. Сега да се мятаме по машините, а довечера – наздраве!

От д-р Владимир Тупавичаров

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

ФОКУС

Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че...

ПАРИ

Руски съд разпореди изземването на средства на JPMorgan Chase в Русия на обща стойност 439,5 милиона долара седмица, след като руската банка VTB започна...

СКАНДАЛ

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците Вижте Павел Лисев,...

АНАЛИЗИ

Бездарността на властите стана проклятие за Великобритания Британският премиер Риши Сунак не отговори на очакванията на населението и счупи всички предишни рекорди на непопулярност,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget