Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЛОГ

Истината свидетелства сама за себе си





Лъжите имат нужда от доказване.

Започнах вчера една тема. Няма да доказвам, нека всеки реши за себе си.

В Рим Свети Кирил Философ оборва триезичната ерес и с това към трите свещени богослужебни езика – латински, гръцки и иврит се добавя официално (на практика това вече е било факт) и българският.

Под влияние на немската историческа школа (разбирайте хазарската школа на „Свещената римска империя на германските народи“ или Първия Райх) не сме учили истинският смисъл и значение на този факт.

Христовото учение се преподава изначално на три езика в Европа – латински, български (името е заменено със славянски или църковнославянски чак при Петър Велики) и гръцки. Гръцкият така и не придобива масовост поради ограничената етническа база на общуващите на този език.

На латински се проповядва там, където е седалището на апостол Петър и наследниците му, на български – там, където проповядва апостол Павел. Има факти, които историята не може да обясни (засега), например защо първите френски крале полагат клетвата си върху Писание на глаголица. Но няма да се спирам на откраднатите, променени и премълчани факти, ще се спра само на основното.
Славянските народи са наречени така от екип учени, наети от Екатерина Велика, с произход от династията на Първия райх, за да се заличи българската основа. Тези учени обаче е нямало как да въведат неприемлив и неразпознаваем термин и взимат дума, която не е етноним, а звание. Славяни означава „хора на Словото“, тоест, разпространяващи Божието слово на български език. Народите, които наричаме „славянски“ без изключение приемат християнството от български проповедници и то много преди „Великата схизма“. Процесът започва още първите години след Възкресението и продължава столетия. Католицизмът нарича християните във Франция „бугри“ (фонетично знаете, че за чужденци е трудно да произнесат „българи“).

Самият католицизъм НЕ Е християнство, въпреки християнските символи, които нагло използва, а вулгарна форма на юдаизъм, примесен с елементи от култа на авгурите (птицегадателите), но голяма част от обикновените католици помнят истинското християнство не благодарение на, а въпреки Ватикана и емисарите му.

Птицегадателите се занимат с гадаене по вътрешностите на птици, форма на северноафриканска магия, но ще пиша до утре, ако разказвам с подробности.

След Втората световна война границите на Варшавския договор почти напълно се припокриват с границите на славянския християнски свят, като тук Румъния не прави изключение, езикът на румънците е вторично латинизиран в сравнително близко историческо минало. По-специфичен е случаят с унгарците, които са етнически по-близко до хазарите, отколкото до българите и не са носители на Словото, а част от католическия свят.

Това, че македонците са оставени да македонстват и украинците да украинстват на историческото поле е съвсем обмислена част от Ватиканския план за заличаване на християнството и носителите на Словото.

На фона на македонизма и украинизма всяка една алтернативна на немско-латинската историческа теория започва да звучи недостоверно, въпреки доказателствата.

Доказателства, разбира се, има, нищо, че столетия тече унищожаването им и промиването на мозъци, но, както казах, Истината свидетелства сама за себе си, а истината е, че цивилизационният сблъсък в Европа е между Българска и латинска култура, между Християнство и магически птицегадателски култ.

Нищо не се е променило досега, но губим битката, защото сме забравили кои сме и колко много сме.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

ПАРИ

„Еврото не помогна на икономиката на Хърватия“. Това заяви икономистът Григор Сарийски, който беше гост в предаване. Сарийски беше категоричен, че при влизането на...

ПОЛИТИКА

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue Zurcher Zeitung. Авторитетното издание...

БЪЛГАРИЯ

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза, че Терзиев е фашист!...

КУЛТУРА

Разкажи го отново, Марко Поло! В прекрасния филм „Казабланка“ главният герой, Хъмфри Богарт, остава известен с думите, с които се обръща към пианиста в...