Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЛОГ

Знаел, че има дете, но не го интересувало





Милиони мъже напускат милиони жени, оставяйки ги с децата си. Считат за нормално да плащат издръжка и понякога да посещават детето: веднъж седмично, два пъти седмично, веднъж месечно.
Когато се опиташ да им кажеш, че такава ситуация е ненормална, страшна, особено за детето, те възразяват: „Не, всичко е нормално. Със съпругата ми спокойно се разделихме. Тя е доволна и детето е щастливо.“ А детето просто не разбира как би било добре за него, ако с баща му са заедно. Затова е щастливо, когато баща му идва и го води в „Макдоналдс“.
Но най-страшното, разбира се, в цялата тази ситуация е, че в някакъв дълбок смисъл, бащата принася собственото си дете в жертва на страстите си.
Спомням си историята на една наша енориашя. След като дъщеря ѝ родила детенце, мъжът ѝ я оставил. Зарязал я и изчезнал, както сега често се случва. Дъщерята била в толкова тежко състояние, че нямала сили да подаде иск в съда, за да ѝ бъде плащана издръжка. За което бащата на детето се радвал. Знаел, че има дете, но не го интересувало. И ето, тази жена, бабата, ми разказа, че детето, когато живеело в нейната къща, вече като тийнейджър, бягало някъде през деня. Решила да го проследи къде отива два-три часа след всяка закуска. Тя го последвала и видяла детето да излиза на полето и да вика: „Татко, татко!“. Викало, после избърсвало сълзите си и се прибрало вкъщи.

И си помислих: къде е този безумен баща, който не иска да знае, че има човек, готов да го обича. Бащата в тази ситуация е загубил не просто обект, който е разход на пари. Той е загубил някой, който е готов да го обича.
Във всеки аборт, във всяко оставяне на жена с дете, всеки мъж губи най-голямото богатство на земята. Защото на земята най-голямото съкровищe са хората, които те обичат. Те не могат да бъдат купени, не могат с нищо да бъдат заменени, и няма толкова много при всеки от нас.
И ето, заради комфорта, за да продължи да живее в страстите, човек започва да отблъсква от себе си, потапяйки се в мръсотията, изхвърля такова невероятно съкровище от живота си.
отец Фьодор Бородин

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.







Може да харесате

БЛОГ

Как искате народът да Ви последва, другарко Нинова? БСП кани премиера Бойко Борисов на заседание в парламента – да посочи кои са депутатите-наркотрафиканти в...

БЛОГ

Преди около пет години купих стара сокоизстисквачка за седем долара от магазин втора ръка. Беше от онези малки, старовремски кухненски пособия, изглеждащи все едно...

БЛОГ

😉 ВЧЕРА МИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО МНОГО СТРАННО … МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА ДО КРАЙ. 🫴 Във вторника сутринта идвах от София за Бургас и...

БЛОГ

Това е украинецът, пътуващ със семейството си на 27.7.2023 г от Рим за София избягал от Украйна, скрил се в България. Пътуваха много украинци....