Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЛОГ

Българин болен от коронавирус разказа какво е положението в Испания: Лекуват ме с лекарство за 2 лева, наричат ме нахалник





Едно разтърсващо писмо, една история, която ужасява, бе споделена от млад благоевградчанин, гастарбайтер в Испания, заразен с коронавирус. Той разказа за неволите, през които е преминал, борейки заразата.
С 39 градуса температура на ръба на силите Методи Г. е бил разиграван от болница в болница, след което изпратен вкъщи да се лекува с парацетамол. Лекарите отказват помощ, болниците са пълни… и Методи се лекува сам с Божията помощ.
Публикуваме думите му без редакторска намеса намеса:
Добър вечер,
Изпращам Ви моята история от болница в Испания Казвам се Методи Г. на 38 години от Благоевград. От известно време живея в Испания и съм с положителен тест на Коронавирус в нелеко състояние.
Преди повече от седмица започнаха първите ми симптоми като лека треска и суха кашлица. Обаждах се на предоставените телефони във връзка с вируса и от там само куп въпроси как се чувствам и напътствие да започна приемане на парацетамол на всеки шест часа и да изчакам скорошно обаждане, което така и не получих.
След няколко дни симптомите ми се увеличиха като суха кашлица, голяма болка в крайниците и гърдите, температура между 38-39 градуса, голяма отпадналост, диария и никакъв апетит.
Отново се свързах на дежурните номера и потърсих помощ, която след хиляди въпроси ми беше отказана и бях насочен да отида в болницата, въпреки изричните наредби да не се посещава личен доктор или болнично заведение.
Нямах избор и заради влошеното ми състояние реших да посетя една от болниците, в която мога да използвам медицинската си застраховка MAFRE, която започнах да плащам преди месец.
Когато пристигнах в болницата обясних за какво съм дошъл и какво ми беше казано от лицето, с което разговарях на дежурния телефон. На рецепцията медицинско лице започна да ми крещи да седя на разстояние, което спазвах вече и ме попита кое ниво на Коронавирус съм?
Погледнах го и му отвърнах 10 ниво ама на електронна игра, що за въпрос е това аз да не съм доктор. Попълних дадения формуляр за приемане и след малко чакане бях приет в изолирана стая, за да ми бъдат взети проби.
Направиха ми снимка на гърдите, измериха ми кръвното налягане, две кръвни проби ми взеха и други прегледи в продължение на 3-4 часа. При посещението на доктора ми каза, че трябва да бъда приет и голяма възможност е да съм с положителен тест, затова трябва да остана от 14 до 21 дни, но тъй като застраховката ми е започнала от един месец не покрива лечението на Коронавирус и трябва да заплащам.
Не знам как се изчисляваше какво ми покрива застраховката и какво лечение поема, но максималната вноска беше от 55 евро, а моят план беше вторият, с вноска в размер от 48 евро.
Докторът ми обясни, че такава е политиката и нищо не може да се направи и ме насочи да отида в другата болница, където със здравните ми осигуровки ще ме приемат, освен ако не искам да заплащам 150 евро на ден. Подаде ми всичките тестове и изследвания и им каза да им ги предам и те веднага ще ме приемат.
При пристигането ми във втората болница на рецепцията дадох всичките си листа, осигурителен номер и документи, след което попълних формуляр в очакване незабавно да ме приемат, но съвсем неочаквано се започнаха неадекватните решения да мина в продължение на пет часа абсолютно същите изследвания които направих в същия ден и им ги дадох. Явно нямаше комуникация.
Всичко ставаше много бавно, защото болницата беше препълнена с легла в коридорите и много чакащи за преглед. Когато преминах всичко ме прие лекар и ми каза, че не мога да бъда приет, защото е пълно и аз съм млад.
Указанията му бяха да се прибера вкъщи и да започна приемането на много течности и парацетамол на всеки шест часа. Да изчакам резултатите, които ще бъдат готови не повече от 48 часа. Каза ми и ако продължи тежкото ми състояние да потърся помощ в първата болница да бъде приет там.
Не ми дадоха голям избор и след три ужасни дни в чакане на резултатите от две болници те все още не бяха готови. Когато се обадих след 72 часа не 48 часа ми казаха да не досаждам а когато са готови ще ми ги изпратят тъй като имат много хора чакащи като мен.
След положителните резултати и влошаващи се симптоми реших да бъда приет в първата болница в не добро състояние.
Никой и до сега не ме попита с кой съм имал достъп, с кой съм контактувал, живея и прочие.
Испания е изпуснала контрола върху Коронавируса в огромни размери и цари пълно безхаберие. Това е моята история.
Изпращам ви снимки от болничното легло и пожелавам на всички много здраве, сили и търпение!“.

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Каквото искат да правят и Главчев, и Радев, разяри се водачът на ГЕРБ заради съпротивата срещу Даниел Митов Вбесен от съпротивата на президента Румен...

БЛОГ

Как искате народът да Ви последва, другарко Нинова? БСП кани премиера Бойко Борисов на заседание в парламента – да посочи кои са депутатите-наркотрафиканти в...

БЛОГ

Преди около пет години купих стара сокоизстисквачка за седем долара от магазин втора ръка. Беше от онези малки, старовремски кухненски пособия, изглеждащи все едно...

БЪЛГАРИЯ

Даваме до 25 лв. на седмица за алкохол Българинът е готов да отдели до 25 лв. на седмица за алкохол. Това показва проучване на...