Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БАНКЕРЪ

Третата по големина френска банка с поредна вълна от уволнения





Societe Generale планира да съкрати около 900 работни места в централата си в Париж чрез доброволно напускане. Това съобщи третата по големина банка на борсата във Франция в понеделник, присъединявайки се към вълната от съкращения в световната финансова индустрия, предава Ройтерс.

Планираните съкращения, които ще бъдат представени на профсъюзите на SocGen, представляват по-малко от 2% от общата работна сила на банката и около 5% от персонала в централата.

„Целта е да се групират и обединят определени дейности и функции, да се премахнат йерархичните пластове, за да се рационализира вземането на решения, и да се намалят размерите на някои екипи поради преразглеждането на проекти или процеси“, заявяват от банката.

Наскоро, както писа Критично, Deutsche Bank заяви наскоро, че ще съкрати 3500 работни места.

Deutsche Bank започва да изхвърля хиляди на улицата.

Съкращенията идват в момент, когато главният изпълнителен директор на SocGen Славомир Крупа, подобно на други световни банки, се стреми към брутни икономии в размер на 1,7 млрд. евро (1,8 млрд. долара) до 2026 г.

Според полугодишния финансов отчет за 2023 г. на банката, за SocGen работят около 52 000 служители във Франция и 112 000 в световен мащаб.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget