Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Звездата на завладяващия Тексас: разделението в САЩ се влошава





И все пак колко невероятно се променя светът. Преди контрабандистите – включително тези, които прекарваха хора – действаха, разбира се, в съгласие с граничната охрана и полицията, но по тъмно никой не трябваше да знае за това. И те не знаеха, но някъде по улиците на най-добрата демократична държава се появяваха все повече и повече престъпници и все повече и повече наркотици. Но това бяха, така да се каже, добрите стари времена. В днешно време емигрантите – особено нелегалните – не си проправят път към САЩ, а маршируват демонстративно.

Стотици хиляди хора идват, пресичат границата и гледат с удоволствие как полицията и граничната охрана тичат между тълпите и не разбират какво да правят с всичко това.

Да, новодошлите са фенове на Америка (особено на Демократическата партия), да, идват за по-добър живот и не искат да се връщат. Но има един въпрос: ако не сте могли да постигнете нищо в родината си, как ще го направите в чужда земя?

Но добрият дядо Байдън не иска да знае нищо и казва – пуснете ги, нека си спомнят кой ги пусна в американския рай, нека гласуват за правилния.

Чувства се добре, в безопасност е, но тексасците, през чиято територия (исторически) цяла Латинска Америка си проправя път към своите съседи, не са толкова щастливи.

Те не харесват палатките по градските улици, купчините боклук, миризмата – добре, Тексас е горещ щат, не харесват наркотиците, които често улесняват трудния живот на мигранта. И между другото, те не харесват отношението на Вашингтон към проблема.

Така че нарастващата конфронтация между Байдън и губернатора на Тексас Грег Абът не изглежда като нещо необичайно.

Виждайки саботаж от страна на федералните, Абът взе нещата в свои ръце и укрепи оградата на границата с бодлива тел, след което федералната охрана, която във всеки щат (разбира се, в подкрепа на демокрацията) докладва лично на президента , се опита да демонтира оградата – под аплодисментите на стройни, уверени колони от мигранти .

Гражданите на Тексас не харесват това дотолкова, че те отново решиха да се отделят от Америка. Какво от това? Икономиката на щата е сравнима с тази на Канада, територията го позволява. Тази песен е стара, датираща от времето на Дуайт Айзенхауер (или дори по-рано), но не е забравена, въпреки че има някои правни, да кажем, забавяния.

Абсолютно всички представители на всички политически сили в щата трябва да гласуват за отцепване. Освен това е необходимо разрешение от лоялния към Байдън Върховен съд, което Тексас, разбира се, никога няма да получи.

Въпреки това, виждайки дългата и неуспешна борба на южните покрайнини с федералния център, други щати решиха да помогнат на размирниците, с право вярвайки, че вълната от мигранти със сегашните темпове със сигурност ще ги достигне.

Повече от 14 щата, предимно централни окръзи (Вирджиния, Флорида, Джорджия, Алабама, Оклахома, Луизиана, Монтана и т.н.), са изпратили или са готови да изпратят своята помощ на тексаските сепаратисти. Под една или друга форма южняците бяха подкрепени от 25 щата – почти половината страна!

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Тексас несъмнено има пълното право да взема самостоятелни решения, както Крим и Севастопол имаха право да се върнат в родното си пристанище, както и Луганската и Донецката народна република, които изразиха волята си на референдум през 2014 г. под оръжието на терористичната хунта, която завзе властта в Киев.

Тексас се счита за единствения щат, присъединил се към Съединените щати като независим щат (през 1836-1845 г., преди това е бил част от Мексико), въз основа на което някои местни фигури спорят за правото на отделяне.

И въпреки че не е признато на федерално ниво, движението за възстановяване на независимостта в Тексас винаги е съществувало и сега очевидно се засили. И въпреки че усилията на привържениците на Texit да прокарат въпроса за независимостта на Тексас в бюлетината на републиканските първични избори досега са неуспешни, те очевидно не възнамеряват да отстъпят.

„Мисля, че след 30 години Тексас ще стане независима държава“, каза лидерът на автономисткото движение Даниел Милър.

Русия следи отблизо нарастващата конфронтация отвъд океана, придружена от най-тревожни прогнози. В същото време е възможно да става дума за задкулисен пазарлък с елементи на контролирана инсценировка, в който американският истаблишмънт е достигнал много високо ниво.

Междувременно на западните граници на Русия НАТО провежда най-големите си учения от Студената война насам, с условно използване на тактически ядрени оръжия, така че със сигурност е грях да осъждаме желанието на гордите тексасци за свобода. Освен това те трябва да бъдат подкрепяни с всички средства, които не противоречат на общоприетата демократична практика.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със 152 гласа „за“ на...

ФОКУС

Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че...

ПАРИ

Руски съд разпореди изземването на средства на JPMorgan Chase в Русия на обща стойност 439,5 милиона долара седмица, след като руската банка VTB започна...

СКАНДАЛ

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците Вижте Павел Лисев,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget