Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Проф. Джефри Сакс за опустошително решение за Израел





Голямата картина от решението на Международния съд на ООН е опустошително за Израел. В общи линии Израел бе обвинен в геноцид и Международният съд обяви, че обвинението е правдоподобно. Това е поразително. Израел е страна, която се роди като следствие от геноцида над еврейския народ, а сега бива обвинен, според Съда достоверно, за геноцид срещу палестинския народ. Това е удивителен и исторически момент. Това заяви икономистът проф. Джефри Сакс в Youtube подкаста на Аднрю Неполитано.

„Съдът цитира доказателства спокойно, непристрастно и много ясно. Цитира ръководството на ООН, генералния секретар, шефът на Световната здравна организация. Съдът също се позова на изявление на самите израелски политици, които показват намерение към геноцид. Няма какво друго да се каже, освен факта, че Израел трябва да се чувства съсипан и засрамен. Сам се е докарал до това положение“, отбелязва икономистът.

В нашия свят правителствата не спират да лъжат. Джон Кърби почти никога не казва истинно изречение, освен ако без да иска не изпусне нещо вярно. Държавният департамент почти никога не говори истината. Израелското правителство лъже от сутрин до вечер. Но в съда не можеш да се измъкнеш по този начин. Интересното е, че се намираме в света на Джордж Оруел от романа „1984“. Държавният департамент, Израел казват какво си искат. Те лъжат. Но съдът на общественото мнение и Международният съд няма да приемат тези лъжи“, категоричен е Сакс.

„Израел е на път да бъде осъден в извършването на геноцид. Унищожителното досие, което създава, ще преследва следващите поколения израелци“, добавя той.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със 152 гласа „за“ на...

ФОКУС

Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че...

ПАРИ

Руски съд разпореди изземването на средства на JPMorgan Chase в Русия на обща стойност 439,5 милиона долара седмица, след като руската банка VTB започна...

СКАНДАЛ

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците Вижте Павел Лисев,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget