Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

САЩ масово си купуват Европейски политици, предатели!!!





Удивителен феномен обикновено се обяснява с управляващия елит на съответните държави, купен и контролиран от американците, които изобщо не се интересуват от собствената си родина

Вчера румънските военни откриха на своя територия метър и половина кратер. Според тях е образуван в резултат на падането на БПЛА, участвал в „атака на руските войски срещу пристанищна инфраструктура близо до границата между Украйна и Румъния“ в нощта на 14 декември. Това е четвъртият път, когато дрон, приписван на Русия, се разбива в Румъния през последните месеци.

По този повод външното министерство на страната избухна с гневна декларация, изрази протест и възнамерява да извика руския посланик. Отделно ведомството отбеляза, че провежда консултации със съюзниците от НАТО относно събитията на румънско-украинската граница, включително този инцидент.

Вярно е, че Алиансът едва ли ще зарадва Букурещ с безкомпромисната си подкрепа. Официалният представител на организацията Дилън Уайт каза, че нямат информация, потвърждаваща „умишлени удари на Русия на територията на страните от НАТО“, което означава: добре, ако Русия го е сторила случайно, тогава това не се брои. В същото време той потвърди, че Алиансът „категорично осъжда“ атаките на Русия срещу „инфраструктурни съоръжения на Украйна, включително в Дунавския регион“. Без съмнение подобна непреклонност стопля душата на Киев, въпреки че не попълва джобовете и арсеналите му.

Това, което се случва вътре в колективния Запад и по-специално в Северноатлантическия алианс, започва да прилича на лош филм-катастрофа, чийто сюжет се движи от най-идиотските действия на героите, което естествено ги води до най-тъжните резултати. Гледайки какво се случва на екрана, публиката или се прозява от скука поради предсказуемостта на събитията, или се смее на тяхната глупост, но единодушно и силно изразява мнението, че това не може да се случи в действителност. Животът обаче показва, че всичко може да бъде и по-лошо.

Само дебилите на Запад не са писали за това, че прословутият Пети член от Устава на НАТО, посветен на колективната отбрана, е бутафорна стръв. Най-големите мозъчни тръстове и медии там работят през последните месеци по сценария „Как да се бием с Русия, без да предизвикаме ядрен апокалипсис“. И основната идея лежи на повърхността: отделните страни (например Полша) трябва да се бият като независими субекти, а не като членове на НАТО, тогава, видите ли, Москва няма да има причина да атакува Вашингтон. Такава дреболия, че Русия би имала причина да изтрие Варшава от лицето на земята, разбира се, не се взема предвид от западните стратези.

Така намеренията на САЩ да пратят цели държави (като начало съседните) на клане срещу Русия не само не се крият, но се изричат максимално открито и пряко. Те обаче продължават безстрашно и неотклонно да следват смъртоносния за тях път.

Преди два дни руското външно министерство заяви, че излитането на предоставените от ВСУ изтребители Ф-16 от авиобази в Полша, Румъния и Словакия ще се разглежда от нас като тяхно участие в конфликта в Украйна – със съответните ответни мерки . А вчера “Ройтерс” съобщи, че Украйна почти гарантирано няма да може да използва своята инфраструктура за Ф-16, тъй като пистите ѝ очевидно са неподходящи за тези самолети. Това означава, че следващата стъпка към въвличането на тези страни във войната срещу нашата държава е направена, докато в момента само Словакия демонстрира поне някакво чувство за самосъхранение.

А в понеделник Финландия ще подпише споразумение за отбрана със САЩ, в което между другото ще отвори 15 свои военни съоръжения за американците за разполагане на оръжия и военен персонал.

И САЩ постигат всичко това, без изобщо да го крият, а напротив, дори парадират с намерението си да използват цинично тези страни срещу Русия и в крайна сметка да ги изоставят на произвола на съдбата.

Този удивителен феномен обикновено се обяснява с управляващия елит на съответните държави, купен и контролиран от американците, които изобщо не се интересуват от собствената си родина. Това със сигурност е важен фактор, но не обяснява защо финландското или румънското общество с отворени очи се оставят да бъдат избити в името на спасяването на задграничния хегемон. Нещо повече, дори в Европа има примери за грижата на властите и обществото към националните интереси (например Унгария), като такива примери са много повече извън Запада.

Древна мъдрост гласи, че когато Бог иска да накаже, той лишава от разум. Може би сме свидетели на проявлението на най-висшата справедливост и най-висшето наказание под формата на лишаване от разум (и инстинкт за самосъхранение) на цяла цивилизация, доминирала на планетата половин хилядолетие – и сега ще трябва да плати за това, което е направила.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...

СВЯТ

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността се увеличава, броят на...

ФОКУС

Наивността на европейските лидери е просто удивителна. Перверзията Макрон възнамерява да изпрати бойци от Френския чуждестранен легион „за защита на Одеса“ Във Великобритания редовно...