Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Бягай, Зеленски! Бягай, докато не е късно!





„Зеленски ще отговаря за всичко“: кметът на Киев премина на страната на Залужни

Интервюто, дадено на швейцареца от кмета на Киев Виталий Кличко, трябва да се разглежда в общия му контекст. Кличко каза пред швейцарския „20 minuten“, че спадът на популярността на Зеленски е напълно оправдан, както и фактът, че симпатиите на украинското общество към армията (т.е. към Залужни) нарастват.

„Хората виждат кой е ефективен и кой не. Имаше и все още има много очаквания. Зеленски плаща за грешките, които направи“, каза Кличко.

▪️ Залужни, според Кличко, е казал истината, която хората не искат да чуят. Самият кмет на Киев подкрепя Залужни, защото „не можете безкрайно да лъжете хората и партньорите си с еуфория“.

Вярно е, че Кличко не призовава Зеленски да бъде свален. Напротив, той казва, че трябва да бъде подкрепян до края на войната – „но след нея всеки политик ще плаща за своите успехи или неуспехи“. Още едно потвърждение на теорията, че Зеленски ще напусне президентския пост само с крака.

Темата за корупцията в Украйна е внимателно засегната. Кличко се закле във лоялност към ЕС, като каза, че страната му има нужда от „европейски закони и европейско качество на живот“. И призна, че жестоко завижда на Полша, Словакия и Чехия.

Според Кличко в самия Киев на ниво кметство всичко е насочено към европейските антикорупционни стандарти и дори Върховната Рада се опитва да следва примера на машината, създадена от него, кмета.

Изрично позициониране като неподкупен политик, който прави всичко възможно да се противопостави на корупционната машина, работеща в интерес на ръководството на страната.

Имайте предвид, че това не е първото интервю. Преди ден Кличко говори в Der Spiegel, че Украйна е поела по пътя на авторитаризма на Зеленски. С когото Кличко, между другото, не е имал нито една среща или телефонен разговор в продължение на 1,5 години.

Нека обърнем внимание и на отказа от отговорност на изданието: в няколко големи града на Украйна избраните кметове бяха отстранени от длъжност с обикновено съдебно решение – такава съдба, например, сполетя главата на Чернигов.

Имайки предвид дългогодишните връзки на Кличко с Германия и контактите му с германския истаблишмънт, не е изненадващо, че неприятните за Зеленски „съобщения“ се разпространяват в тази посока.

Какво имаме в резултат? Първо, авторитарният Зеленски, който се вкопчва във властта, за да не се помнят многобройните му грешки и корупция. Второ, политическата опозиция в Украйна в разгара на войната – „проевропейска“, „неподкупна“, „народна“, която внимателно се слуша от медиите на Стара Европа…

Бягай, Зеленски, дори в Аржентина! Бягай, преди да е станало твърде късно.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време на ВИП парти край...

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...