Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АНАЛИЗИ

Мутрата Пеевски превръща ДПС в неофашистка партия





  • Мутрата Пеевски след бойкота на вота на недоверие: Надявам се колегите да разчетат знаците
  • Или ще има евроатлантическо (неофашистко) парламентарно мнозинство, или ще има про-Путин мнозинство, което управлява България. Ние в него няма да участваме
  • Обвиняемия кредитен милионер Пеевски подгонен от господарите си, за ради лични интереси превръща ДПС в неофашистка партия.

Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не рушат евроатлантическото парламентарно (неофашисткото) мнозинство, което ще застраши евроатлантическото правителство с коалициите, които направиха по места с „Възраждане“ и с БСП. Това не може да се случва, коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след поредния неуспешен опит да бъде събран кворум, за да бъде гласуван вота на недоверие към правителството.

Или ще има евроатлантическо парламентарно мнозинство, или ще има про-Путин мнозинство, което управлява България. Ние в него няма да участваме, както видяхме и колегите от ГЕРБ-СДС няма да участват, така че това е вечерта на знаците, коментира Пеевски, цитиран от БТА.

Малко по-рано ДПС и ГЕРБ демонстративно напуснаха залата по време на първото гласуване на вота на недоверие. Така от общо 127 гласували „за“ бяха 66 народни представители, „против“ – 61. И в отсъствието им вотът на недоверие не мина, тъй като не бяха събрани необходимите 121 гласа за свалянето на кабинета.

След 15 мин. почивка ДПС и ГЕРБ отново не влязоха в залата. Кворум нямаше, последва втора почивка. Депутатите обаче отново не бяха достатъчно и Росен Желязков прекрати заседанието.

Действията на ДПС и ГЕРБ идват, след като по-рано дерогацията за „Лукойл“ остана с гласовете на ПП-ДБ, БСП и „Възраждане“, а предложението на ГЕРБ и ДПС тя да отпадне до 3 дни беше отхвърлено.

 

Дерогацията беше обсъдена и на среща в НС между Пеевски и посланика на Украйна в България Олеся Илашчук, като двамата се договориха да продължат да работят срещу режима на Путин и неговото финансиране, информираха от пресцентъра на партията.

Украинският посланик благодари лично на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и на ДПС за проактивната позиция в подкрепата на Украйна срещу престъпния путински режим от страна на България.

Специален акцент беше поставен върху мерките за прекратяване на всички икономически дейности, които генерират милиардни печалби, с които се финансира руската войска и частни военни компании като „Вагнер“. Аферата „Лукойл“ трябва да бъде разкрита и всички замесени да понесат отговорност, категоричен бе Делян Пеевски.

Той подчерта, че за преустановяване на всички възможности за заобикаляне на европейските санкции и влияние на Русия, с цел финансиране на военната кампания в Украйна, ще сезира прокуратурата за установяване на пълния размер на престъпленията на длъжностни лица срещу санкциите. Прокуратурата и ДАНС трябва да се намесят в тази чудовищна международна афера „Лукойл“, е мнението на председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той е уверил посланик Илашчук, че ще бъде настоятелен докрай в действията си, за гарантиране на спазването на санкциите, запазването на националния и европейския суверенитет и създаването на абсолютна невъзможност от страна на висши държавни чиновници да си затварят очите пред тези опасни злоупотреби.

Пеевски информира посланик Илашчук, че ще сезира прокуратурата и ДАНС за митническите данни за износ и внос на петролни продукти, произведени от руски петрол, с произход „Лукойл“. За разследването ще бъде изискано от украинските митници да бъде предоставена подробна информация за количествата, която ще бъде съпоставена с тази на българските митници.

По предварителна информация над 60% от преработения в „Лукойл Нефтохим“ руски петрол не отива за българския или украинския пазар, а съществуват обосновани предположения, че зад тези данни се крият милиарди, с които се финансира престъпния руски режим и войната.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и посланик Олеся Илашчук се договориха да продължат интензивното си сътрудничество в оперативен порядък така, че Украйна да получи необходимата подкрепа, за да се защити от агресора.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...

ВОЙНА

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024...

СВЯТ

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността се увеличава, броят на...