Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ЗДРАВЕ

СЗО светло бъдеще с безкрайни пландемии





30.05.2022, понеделник. Днес огромно удоволствие ми носи мисълта, че 75-тата международна среща на Световната нездравна организация, провела се между 22 и 28 май в Женева, завърши с шамар за сенилните старци с амбиции за нов световен ред.

На тази среща се очакваше чинно маскираните делегати да гласуват и приемат предложените от Главния сенилен старец (познат още като президент на Америка) промени в Международните регулации от 2005, чрез което да превърнат целия свят в подвижен лазарет, подчинен на СЗО и нейните спонсори .

За съжаление на Америка, Австралия, Канада, Германия или Англия (гласували в подкрепа на светлото бъдеще с безкрайни пландемии), някои членове на междугалактическия съвет отказаха да проявят далновидност и отклониха амбициите на СЗО да се грижи еднолично за здравето на народите им.

Най-първо се опълчиха представителите на африканския континент. На 25.05 (което по съвпадение е и Денят на Африка) държавата Ботсвана излезе с общо изявление от името на всички 47 африкански държави и сподели, че засега ще се въздържат от предложените реформи, тъй като имат някои притеснения относно техния смисъл.

Малко по-късно същите притеснения бяха споделени и от други държави, сред които Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Иран и Малайзия, а Бразилия директно уведоми, че не само няма да гласува промени и реформи, ами и директно ще напусне СЗО.

Принудени от така стеклите се обстоятелства, инициаторите на здравните реформи трябваше да отстъпят, което, разбира се, съвсем не означава, че напълно са се отказали. Здравната асамблея се закри с обещанието, че тутакси ще бъде свикана работна група, която да подготви „технически препоръки за предложените реформи“ и да ги върне в преработен вариант за гласуване в началото на 77-та международна среща през 2024.

За финал и вместо с тематична снимка, ще визуализирам днешната си радост със скрийншот от страницата на СЗО, посветена на белите рицари на международното здраве. Намирам за любопитно, че приносът на Германия е почти двойно по-голям от този на Америка, а приносът на една-единствена личност и прилежащите ѝ организации е по-голям от този на всички останали, но тъй като обикновените домакини не разбират нищо от статистика и математика, ще оставя това на учените и ще отида да си разбъркам яхнията. Манджи, софри и престилки, се тая.

Подходяща музика за любителите на йога.







Може да харесате

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...