Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ЗАКОН

Ето я скандалната юристка на МВР, коментирала нагло гаврата с Цвeти пред колоните на МС





Ще има ли наказание за Деляна Иванова след изцепките?

Намерихме снимка на главния юрисконсулт на СДВР Деляна Иванова, която се изложи с брутални и нагли определения по адрес на битата през 2020 година Цвети.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) започва проверка срещу свои служители във връзка с жалбата на институцията по делото на задържаната по време на протестите през 2020 г. Цветелина Цветкова, стана ясно днес.

Проверката е във връзка с документа, изготвен от главния юрисконсулт на СДВР Деляна Иванова. В него тя обжалва решението на Административния съд в София, с което Столичната полиция е осъдена на обезщетение от 40 хил. лв. за претърпени неимуществени вреди.

Наказанието се налага заради незаконния полицейски арест на Цветкова. Нейният случай стана печално известен, след като се оказа, че полицейски служител я е снимал полугола, пипал я е и се е заканвал с насилие по време на задържането.

В жалбата обаче Иванова не само оспорва гаврата на полицая с Цветкова, но и ѝ вменява вина заради дрехите, с които е облечена по време на протеста. Главният юрисконсулт на Столичната дирекция на вътрешните работи Деляна Иванова смята, че протестиращата през 2020 година Цветелина Цветкова, е срам за своето поколение. Иванова я нарича „позорна“ и „недостойна“.

Иванова изтъква още в мотивите си за жалбата, че е недопустимо да се търси парично обезщетение.

Проверката на СДВР, която ще разгледа този казус и в частност написаното от юристката, ще търси евентуални нарушения по Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация.

Цветкова, както и още протестиращи, бяха завлечени под колоните на Министерския съвет вечерта на протеста на 10 юли 2020 година. От разпространени впоследствие кадри се видя как момичето е било с бял потник, който заради действията на полицаите е развлечен и тя стои с белезници, на колене, полугола, в безпомощно състояние. Тогава полицаите решават да я снимат и да я галят по главата. Впоследствие Цветкова е задържана в Трето районно полицейско управление за около 23 часа.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...