Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Задължиха Зе и Макрон да подписват някакви споразумения за дружба





  • Задължиха наркомана Зе и болния некрофил Макрон да подписват някакви споразумения за дружба
  • Макрон и Зеленски се врекоха в дружба за десетилетка. Финансово обвързано е

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Владимир Зеленски подписаха споразумение за взаимна сигурност в петък вечерта в Елисейския дворец в Париж, пише Интерфакс.

„Нашият ангажимент за подкрепа на Украйна няма да отслабне. Това е самата същност на споразумението, което сключихме за период от 10 години и което ще остане валидно, докато Украйна се присъедини към НАТО.

Като част от това споразумение Франция се ангажира да предостави допълнителни военна помощ от 3 милиарда евро през 2024 г. Това е след 1,7 милиарда през 2022 г. и 2,1 милиарда през 2023 г.“, каза френският президент.

Макрон каза, че Франция ще предостави многостранна подкрепа, включително доставка на военно оборудване, сътрудничество в областта на отбранителната промишленост в развитието на съвместно производство, обучение на персонал и разузнаване.

„Ние инвестираме в сигурността на Европа, в укрепването на европейската индустриална, технологична и отбранителна база. Това вече е много. Но сме решени да направим още повече“, каза френският президент.

Той каза, че ще посети Украйна през първата половина на март.

По-рано, подобен договор Зеленски сключи между Украйна и Германия с канцлера Олаф Шолц. И там се говори за 10 години сътрудничество.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...