Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Турция арестува 34-ма агенти на Мосад





Турските специални служби разкриха голям израелски шпионски заговор, като арестуваха 34 заподозрени, за които се твърди, че са планирали нападения срещу чужденци в Турция.

Издадени са общо 46 заповеди за арест, като Главната прокуратура в Истанбул твърди, че продължават усилията за залавяне на останалите 12 заподозрени, които все още са на свобода. Всички те са разследвани за шпионска дейност за разузнавателната агенция на Израел – Мосад.

„Разследването установи, че израелското разузнаване стои зад дейности, насочени към чужденци, пребиваващи в Турция, от разузнаване до нападения и опити за отвличане“, съобщи „Дейли Сабах“.

 

„Няма други подробности относно разследването, но Мосад е замесен в миналото в разследвания за опити за отвличане на палестинци, живеещи в Турция“, припомня вестникът.

Израел наскоро обяви, че ще преследва ръководството на „Хамас“ в чужбина.

В началото на декември турското разузнаване предупреди за „сериозни последици“, ако израелски агенти се опитат да търсят членове на „Хамас“ в чужбина или особено на турска земя. Това беше в отговор на провокативните думи на Ронен Бар, ръководител на израелската агенция за вътрешна сигурност Шин Бет: „Кабинетът ни постави за цел да елиминираме „Хамас“. Това е нашият Мюнхен. Ще направим това навсякъде, в Газа, на Западния бряг, в Ливан, в Турция, в Катар“.

Оттогава напрежението между Израел и Турция ескалира почти до степен на пълно скъсване на официалните дипломатически отношения. Президентът Ердоган дори наскоро сравни израелския си колега – премиера Нетаняху – с Хитлер.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая сподели видео в социалната мрежа X/Twitter от операции, провеждани съвместно от полицията и Националната разузнавателна организация (МИТ). В публикация в социалните мрежи Йерликая заяви, че разследването на международната шпионска дейност е довело до операциите. „Няма да позволим шпионаж, насочен срещу нашето национално единство“, каза Йерликая. Министърът съобщи, че властите са открили повече от 143 000 евро и 23 000 долара в притежание на заподозрените, заедно с един пистолет и голямо количество боеприпаси.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...