Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

КОГА ЩЕ ГИ НАСТИГНЕМ РУСНАЦИТЕ?





На 24-ти май тази година разбрах от няколко американски източника, че Русия, тихомълком, е тестирала комплекса С-500 с нова далекобойна зенитна противоракета, която е поставила световен рекорд по дистанционен обсег на прехващане на летяща цел – 500+- километра.

Новината бързо се разпълзя, но освен в англоезичните източници, всичко е тихо. (Тука отварям скоба за тези, с които накратко обсъждах това, че РФ има изобретено ново революционно ракетно гориво, за което се мълчи, но явно щом на 1-ви март Путин показа новите балистични способности на стратегическите ракети „без ограничение” на обсега, а сега изведнъж и ПВО комплексът С-500 вече реално бие на 500 км, значи Русия има нов пробив във фундаменталните науки и има изобретено нов вид ракетно гориво. Точка!

Какво означава това да имаш възможност да удариш въздушна цел на разстояние 500 километра в полет? Срещу мишена летяща с 8 км. в секунда, която посрещаш на скорост 3 км. в секунда?

Означава изключително много и ще споделя мнението си защо.

До сега най-ефективните ПВО комплекси на РФ бяха С-400 Триумф. С-500 (Прометей) са де факто същото, но са по-далекобойни, но какво всъщност означава това? Това означава, че ако до сега тези системи трябваше да засичат, съпровождат и унищожават разделени от ракетата носител бойни глави (заедно с фалшивите такива) на противника дръзнал да пусне най-страшното оръжие срещу РФ – междуконтиненталните балистични ракети, то сега вече не е нужно да се „гонят” бойните глави в атакуващ стадии.

Тоест, С-500 може да съпроводи и ангажира всеки балистичен носител ОЩЕ КОГАТО Е В ПОЛЕТ към Русия и да го унищожи още когато бойните глави са му в тумбака.

Тоест вместо да бъдат прихващани между 6 и 18 цели (бойни глави), вече руската система ще прихваща само носителя им, далеч от Русия в стратосферата.

Това е. Новото гориво на С-500 умножи на между 6 и 18 потенциала на стратегическото руско ПВО.

Русия е вече недосегаема не на 90, а на 99%. А срещу конвенционалните ѝ и стратегически оръжия няма защита нито една армия в света.

Тема за размисъл просто, що се касае до Отбрана и Сигурност и Външна политика.







Може да харесате

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: „Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!“ За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...