Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

САЩ си признаха, че не могат да се борят срещу хусите





  • САЩ си признаха за ефекта от ударите им срещу хусите
  • Байдън нареди да се обстрелва Йемен всеки ден

Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън признават, че шест седмици след началото на необявената война в Йемен, ударите на САЩ и Обединеното кралство не са успели да подкопаят военния капацитет на бунтовническото движение на хусите.

Длъжностните лица заявяват, че САЩ са изненадани от военния капацитет на хусите и че Вашингтон има ограничено разбиране за това колко напреднали са техните оръжейни системи, пише в материал сайтът AntiWar.

Без никакво одобрение от Конгреса, Байдън нареждал удари по Йемен почти всеки ден. Атаките не са постигнали желаните резултати, тъй като хусите са разширили целите си, за да включат корабите, свързани със САЩ и Обединеното кралство, посочва материалът.

Миналата седмица ракети, изстреляни от Йемен, удариха множество кораби във водите край бреговете на страната, като един от тях претърпя значителни щети и теч на петрол, припомня материалът.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

При неотдавнашните нападения хусите използват нови оръжейни системи, включително морски безпилотни самолети. Служители от администрацията на Байдън заяват пред CNN, че войната няма желания резултат, че военните способности на хусите продължават да изненадват Белия дом и че Пентагонът не е наясно с размера на оръжейните запаси на движението в Йемен.

„Те продължават да ни изненадват. Просто нямаме представа с какво все още разполагат“, обяснява висш служител на отбраната. Множество служители разкриват, че проблемът е, че Вашингтон не знае размера на оръжейните запаси на хусите и не може да прецени дали стотиците американски бомби, хвърлени върху Йемен, са повлияли на военните способности на бунтовническото движение.

Според CNN някои служители на администрацията в момента са на мнение, че най-добрият начин за прекратяване на конфликта е чрез спиране на войната в Газа. Тези длъжностни лица вярват, че хусите ще бъдат верни на заявената от тях политика и че ударите по корабоплаването ще бъдат преустановени, след като израелската атака в Газа приключи.

Някои високопоставени служители от администрацията на Байдън смятат, че “ хусите ще удържат на думата си и ще спрат нападенията си, ако Израел прекрати войната си в Газа, което според други бивши служители е просто пожелателно мислене“, завършва материалът.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...