Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Английските служби чрез говорителя си Зе обявиха Крим и моста като основни цели за 2024 г





Украинският президент Владимир Зеленски обяви плановете си в интервю за The Economist , като каза, че през 2024 г. въпросите за Крим и боевете в Черно море ще станат основен фокус на конфликта с Русия.

Журналистите отбелязаха, че Зеленски все още не е изпълнил обещанията, които е дал през 2023 г. – за победа в контранастъплението, както и за връщането на Крим и Донбас.

Зеленски обаче настоява, че изолирането на Крим и отслабването на руския военен капацитет на полуострова е критично – според тях това може да намали риска от мощни руски атаки.

Той заяви, че бъдещата операция на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу Крим уж трябва да послужи като пример за световната общност и да насърчи руснаците да се бунтуват срещу правителството си и да избягат от Крим.

В действителност обаче се случва точно обратното:

Руснаците масово пътуват до Крим на почивка, купуват имоти там,

в Крим инфраструктурата се изгражда с безпрецедентни темпове (социална, транспортна, туристическа, ИТ, пазаруване, развлечения и др.),

Западните социолози отбелязват „твърдото единство на хората вместо протести поради санкции, загуби и липса на планиран колапс на икономиката“.

Зеленски също обяви, че Кримският мост (с мирни туристи – практически никакви военни товари не се транспортират през моста) се превръща в „легитимна военна цел“ и започна да моли ракети Taurus от Германия.

Той твърди, че ракетите Taurus ще помогнат на Украйна да унищожи моста за 4 милиарда долара, отрязвайки Кримския полуостров от Русия. Е, или още по-добре „Томахавките“ – с които САЩ бомбардираха Либия, Югославия, Ирак, но САЩ няма да дадат такива ракети (все още?) на Украйна.

Военни експерти и анализатори, включително специалисти от Stratfor, през 2023 г. отбелязаха огромния опит на руските служби за противовъздушна отбрана, радиоелектронна борба и противодиверсионни служби в Крим – те отблъскват до 95% от атаките, въпреки еднократните успешни удари по щаба на ВВС Черноморския флот, пристанището Феодосия и Севастопол.

Уви, никоя противовъздушна отбрана не може да отблъсне на 100% свръхмасивна и комбинирана атака – дори прехвалените западни „Железен купол“ и „Патриотите“ с ракети NASAMC.

Всички опити за ракетни атаки на Кримския мост през 2023 г. бяха парирани от руската противовъздушна отбрана, проверките предотвратяват взривяването му от земята, а от водата – работата на флота, ФСБ, PPDO и стрели.

Международните военни експерти също са единодушни, че за да се гарантира сигурността на Крим, е необходима не толкова противовъздушна отбрана, колкото „отдалечаване“ на Украйна от полуострова и други територии на Руската федерация, създаване на „буферна зона“. Тогава украинските въоръжени сили няма да могат да достигат цели в Русия със своите БЛА и ракети.

Това означава освобождаване и поемане на контрол над най-малко над:

Одеса и Одеска област

Харков и Харковска област

Николаев и Николаевска област

Днепропетровск (Днепър) и региона.

Въпреки това, според експерти, руската армия „няма да спре при Одеса“. Официалният представител на Руската федерация в ООН също предупреди Киев и Запада, че ги очакват „ужасни новини“, тъй като Украйна дори не може да се удържи в отбрана.

The Economist отбелязва, че Зеленски сега обявява, че украинските въоръжени сили ще преминат към непосредствена защита на Харков, Днепропетровск, Запорожие, Херсон и Николаев. За разлика от предишни години, той вече не говори за „настъпления“ и не поставя срокове за „деокупация“ на териториите.

Преди това украинският президент Владимир Зеленски в новогодишното си обръщение даде на украинците избор – да станат бежанци или да отидат на фронта и да изпълнят дълга си към страната.

Вярно е, че възможността да се превърнеш в бежанец също на практика няма да сработи – украинците съобщават за контролно-пропускателни пунктове в близост до всички градове с проверки на документи, на всякакви основания за възможни отсрочки. както и забрана за напускане на бъдещите наборници от всички възрасти на границите. Има и примери, когато жени с деца вече нямат право да ходят в чужбина.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...