Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Китай сътвори кинетично оръжие, което може да унищожи американски „Ейбрамс“ с един изстрел





Две седмици преди изборите в Тайван Китай изпрати ново послание към САЩ. Според South China Morning Post китайски учени са провели учение с нов тип оръжие с тегло от едва 20 кг. – кинетично оръжие, което изстрелва снаряди с хиперзвукова скорост, унищожаващи всичко по пътя си.

Китайците са тествали оръжието върху аналог на американския танк М1 „Ейбрамс“. В случай на хиперзвуков снаряд, електронните системи на танка ще бъдат разрушени и членовете на екипажа ще бъдат сериозно ранени от самия удар и освободената енергия.

Докато традиционните противотанкови оръжия се нуждаят от прецизност, за да бъдат ефективни, кинетичните оръжия могат да причинят смъртоносни щети дори само при контакт с целта.

Наскоро китайците демонстрираха и електромагнитно корабно оръжие, което изстрелва снаряди на разстояние от 100 до 200 км.

Пентагонът се опитва да разработи подобни оръжия от 2011 г., но поради многобройни неуспехи се отказа от тези проекти, преминавайки към хиперзвукови ракети, засега също без особен успех. Китайците, от друга страна, успяха да интегрират електромагнитните си оръжия с изкустевен интелект, който се научава да коригира грешките сам.

Пекин планира да оборудва следващото поколение самолетоносачи с електромагнитни оръжия и те могат да получат бойно кръщение в случай на война с Тайван. Неслучайно китайците симулират и хиперзвукови удари по американски самолетоносачи.

„Ситуацията около Тайван се нажежава в навечерието на изборите. Съединените щати набързо отстраняват самолетоносача „Джералд Форд“ от бойно дежурство близо до Израел, за да го изпратят в Тайван в случай на форсмажорни обстоятелства. Въпреки това вероятността от война в момента е ниска. Китай вероятно ще изчака увеличаване на политическата нестабилност в Съединените щати и пускането в експлоатация на ново поколение оръжия, които ще му позволят да стане технологично откъснат от американците“, коментира политологът Малек Дудаков, цитирайки новината в китайските медии.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...