Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВАКАНЦИЯ

Майките: Предизвикваме управляващите да изкарат една денонощие с нас! Промяната е неизбежна, ще се борим докрай





Предизвикваме Борисов или някой от неговите министри да изкара едно денонощие с нас-събуждане, хранене, бърсане на сълзи, лекарства, обяснения защо не можем да излезем на разходка… Така една от майките на дете с увреждане се обърна към управляващите на протеста по инициатива на „Системата ни убива“.

Това, че депутатите тръгнаха на почивка точно в този момент, е равнозначно на саморазпускане. Беше грозно срещу нас да изкарате жандармерия. Промяната е неизбежна. Ние ще се борим и ще оцелеем, казаха други майки, дошли от различни краища на България-Стара Загора, Варна, Враца и Русе. Всяка една жените разказа за своята човешка драма и живот въпреки системата.

Думите им предизвикаха сълзи в очите на много хора. Майките занесоха пред вратата на МС всички помощни средства, които държавата е дала и благодарение на които децата допълнително са се увредели.

Протестиращите почетох с едноминутно мълчание паметта на децата, които не са оцелели. Майките настояха председателката на Национални съвет за хора с увреждания Адриана Стоименова да подаде незабавно оставка.

Според тях тя не е достойна да защитава интересите на хората в нужда. От трибуната призоваха Борисов да не разделя хората и да ги настройва едни срещу други най-уязвимите прослойки на обществото.“ Ние не им искаме оставките на министрите, защото те сами ще си ги подадат. Ще се борим до край, каквото и да ни коства това“, казаха жените, облечени в черно.

Шествието започна от площада пред парламента, носейки националния флаг, дълъг 600 метра. Гайди огласяха процесията. Развяваха се черни и национални знамена. Във въздуха полетяха челни балони, символ на убийствената система. Протестът завърши с хоро.







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...