Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВАКАНЦИЯ

По морето пропищяха от солени цени в заведенията, собствениците извадиха голямата секира…





Туристи пропищяха от солени цени по морето. Социалните мрежи се напълниха с възмутени разкази за невероятни за българската действителност стойности на храната и питиетата. Заради слабия сезон в заведенията са извадили голямата секира и слагат страховити числа на ястията си.

“11 лева платих за парче пица в пицария в Несебър. Като се добавят и безалкохолните напитки, семейството ми олекна с 60 лева за един обяд. А децата искат сладолед и торти, сладкарниците са на всеки ъгъл. Фалирахме и съкратихме почивката си”, пише в социалната мрежа Георги Желязков от Стара Загора, цитиран от “Бургас инфо”.

“25 лева за една ципура на скара в Созопол. И то без гарнитура, само с лимонче. Представете си, какво е да даваш по 100 лева всяка вечер, ако консумираме риба. Мешаната скара не отстъпваше по цена, а на всичко отгоре шишчето и пържолката бяха миниатюрни”, оплаква се Соня Великова от София.

“Тръгнахме с намерение да изкараме две седмици в Ахтопол, но успяхме да останем само една.Или трябваше да се храним със сухоежбина в квартирата, а хазяйката не даваше. Другият вариант бе да влезем в кръчмите и да останем без пари. Дори в заведенията за бързо хранене всичко беше на тройна цена”, оплаква се Валентин Новчев от Сливен.

Недоволни от цените туристи има и в Приморско, и в Царево. Хора от Кърджали пък твърдят, че в Гърция храната тази година е била по-евтина от българската, стига да не си поръчваш току що уловена риба.

Тази ценова политика може да накара доста българи да преосмислят догодина къде да почиват-дали у нас или при съседите, коментират в социалната мрежа възмутени българи.







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...